perjantai 3. elokuuta 2018

Taiteiden Yö 2018 Vaasassa

Kesä on jo pitkällä. Ollaan jo taas elokuussa, ja vajaan viikon päästä torstaina 9.8. vietetään Vaasassa Taiteiden Yötä.

Ohjelmaa on jälleen koko ensi viikon, eli Sinne-viikon 6.-12.8. ohjelma kannatta myös huomioida, kun miettii mitä tekee Vaasassa ensi viikolla.

Lainaus kaupungin sivuilta

Ensimmäinen Taiteiden Yö järjestettiin vuonna 1991 ja sen suosio on kasvanut vuosi vuodelta. Taiteiden Yö on koko perheen tapahtuma, jossa monipuolinen ohjelma tarjoaa jokaiselle jotakin mm. teatteria, performansseja, näyttelyitä, musiikkia ja tanssia voi seurata eri tapahtumapaikoissa. 

Keskeisimpiä tapahtumapaikkoja ovat Vaasan tori, kävelykatu, Kuntsin modernin taiteen museo, kauppakeskus Rewell Center, Tikanojan taidekoti, Kulttuurikasarmi, teatterit, Vaasan kirkko, Pohjanmaan museo, ravintolat, pääkirjasto ja sisäsatama. 

Sinne-viikko 6.–12.8. Taiteiden yön ympärille kasvatettu Sinne-viikko tarjoaa tapahtumia ennen ja jälkeen. Perjantaina 10.8. Plogging-tapahtumassa kerätään roskia lenkkeilyn ohessa, ja samana iltana järjestetään kaupungintalon katveessa illallistapahtuma Ilta Senaatilla. 

Nuorisopalvelut järjestävät Sinne-viikolla 6.–8.8. Nuorisotalo Kultsan pihassa osallistavan asfalttimaalausprojektin. Kultsan pihaan maalataan ”iso räsymatto”, joka esitellään Taiteiden yönä. Maalaamiseen saa osallistua kuka tahansa ja osallistujat saavat toteuttaa oman kaistaleensa mattoon. Ohjaajana toimii TaiKonin kuvataideopettaja Alli Alho. 

Taiteiden yö ja Sinne-viikko ovat kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalveluiden tuottamia tapahtumia. Taiteiden yö järjestetään 27. kerran. Tapahtumaan odotetaan noin 35 000 kävijää. 

Tarkempi ohjelma päivittyy osoitteessa: www.vaasa.fi/taiteiden-yo

Lainaus päättyy

Lisää aiheesta Facebookissa

https://www.facebook.com/vaasantaiteidenyo/

Kaupungin sivuilla

https://www.vaasa.fi/uutinen/taiteiden-yota-juhlitaan-98-ympari-kaupunkia


Kaikkeen ei millään ehdi 

Kohteita riittää taas, melkoiset määrät yhdeksi illaksi. Luulenpa, että taas vaan ”harhailen paikasta toiseen” koen illan aika spontaanisti, tässä ja nyt fiiliksellä. Nautin esityksistä, tapaamisista, uusien asioiden näkemisestä, kokemuksista, idea-akkujen lataamisesta tulevaa syksyä varten.

Yksi kiinnostava kohde löytyy ohjelmasta, täällä ajattelin ainakin käydä:

Taiteiden yönä to 9.8. klo 17-21 nousee torille kulttuuri- ja liikuntaohjelmien teltta! Teltassa on kaupunkilaisten mahdollisuus tulla kertomaan mielipiteensä siitä, minkälainen on Kulttuuri- ja Liikuntakaupunki Vaasa 2030, missä kulttuuriin ja liikuntaan liittyvissä asioissa olemme onnistuneet enemmän missä vähemmän, mitä meiltä puuttuu ja miten puutteet korjataan. 

Teltassa on myös arvonta, jossa voi voittaa vapaalippuja kaupungin kulttuuri- ja liikuntakohteisiin. Astu sisään telttaan ja anna äänesi kuulua! Tervetuloa

****

Yllä oleva on tärkeä asia. Se on hieno jatko keväällä ja 28.5. Draama-salissa pidetylle keskusteluillalle, kulttuurifoorumille, jossa yleisöllä oli mahdollisuus jättää ajatuksiaan seinälle kolmeen kysymykseen liittyen:
1. Mikä täytyy muuttua?
2. Minkälainen on Kulttuurikaupunki Vaasa 2030?
3. Mitä Vaasan kulttuuriohjelman pitäisi sisältää?

Osallistutaan ja vaikutetaan! On upeaa, että mielipiteitämme kysellään.Kuva: AN. Monet yhdistykset keräävät varoja mm. myymällä herkkuja. Tässä Tikanojan Taidekodin ystävät ry myymässä yhtä illan suurinta herkkua, vohveleita kermavaahdolla ja hillolla. Kuva on vuodelta 2012.

Kuva ja jutun koonti: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...