maanantai 20. elokuuta 2018

Vanhan Vaasan keskukseen kaavaehdotus

Vanhan Vaasan keskuksen kaavaehdotus nähtävillä

Kuulutusaika 21.8. – 19.9.2018

Asianosallisena eli paikallisena asukasyhdistyksenä Vanhan Vaasa yhdistys ry antaa lausuntonsa alueensa kaavaehdotuksesta lähiviikkoina.

Kaavaehdotus on netissä, ja ihan kenen tahansa katsottavissa. Kannattaa katsoa, tutkia, ja perehtyä asiaan.

Omaan lähiympäristöönsä voi vaikuttaa, jos kiinnostusta on. Virkamiehet laativat eri kaavoituksen vaiheissa selvityksiä ja suunnitelmia, joihin sitten pyydetään eri tahoilta lausuntoja. Demokraattisen prosessin, kunnallisen päätöksenteon mukaisesti sitten tehdään päätökset, mitä toteutetaan.

Mitään ei tapahdu hetkessä, aikaa kuluu joskus jopa vuosikymmeniä.

Perehdy Vanhan Vaasan keskuksen kaavaehdotukseen
Lue osallistumis- ja arviointisuunnitelma, kaavakartta, kaavaselostus, havainnekuvat ja tonttijaot

https://www.vaasa.fi/ak1074

Lainaus

Asemakaavan ja tonttijaon muutos koskee Vanhan Vaasan asemapuistoa, rauniopuistoa, sekä puisto-, katu- ja pysäköintialueita rautatien läheisyydessä ja Torikadun ja Kauppiaankadun risteyksessä. Asemakaavan muutoksen tavoitteena on vahvistaa Vanhan Vaasan asemaa alueen keskuksena sekä sen virkistys- ja matkailukäyttöä. Asemakaavan muutoksella osoitetaan asemapuistossa suojeltavat rakennukset sekä määritellään uudisrakentamisen mahdolliset paikat. Tämän lisäksi kaavamuutosalueen käyttöä edistetään osoittamalla tarpeelliset pysäköintipaikat ja bussien jättöpaikat, muut liikennejärjestelyt sekä nykyisen grillin paikan uudisrakentaminen. Kuva: AN 19.8.2018. Asemakaavaehdotuksessa on mm. suunnitelmia Pyhän Marian kirkon raunioiden kattamisesta katoksella.

Kuva ja tekstin koonti: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...