maanantai 27. elokuuta 2018

Työhuoneelleni murtauduttiin

En ole omaa henkilökohtaista elämääni juurikaan jakanut tässä blogissa, - enkä kovin suuressa määrin facebookissakaan.

Nyt teen poikkeuksen. Ateljee tilaani viikonloppuna tehty murto harmittaa. Toiveikkaana odotan, että poliisin saamat tiedot auttavat rikoksen selvittelyssä. Vinkkejä kun onneksi luvattomalta vierailijalta tilaan jäi. Oven lukko on tänään aamusta uusittu, ja hälytykset saatu päälle.

Menetin kaksi järjestelmäkameraa objektiiveineen. Kahden kameralaukun sisältö vietiin, mutta laukut jätettiin, samoin mm. hieno jalusta. Kamerat olivat tosin jo aika vanhoja, ja ykköskamerani oli onneksi itselläni matkassa, ja siis säilyi. Eniten minua harmittaa kasvikuvauslaukkuni todellisen aarteen, 50 mm:n macro-objektiivin varastaminen.

Vakuutus minulla kyllä on, normaalilla omavastuulla, eli 600 eurolla. Katsotaan kuinka tässä käy. Tappiolle jään, se on varmaa. Tällä ikävällä tapauksella saattaa olla myös jonkun verran vaikutusta tämän blogin tekemiseen.

Mahdollisista epäilyttävistä kamerakauppiaista toivon ystävällisesti saavani kuulla. Kadonneet kamerani ovat: luontokuvausjärkkäri Canon 40 D + 3 Canon objektiivia, ja toinen, mustavalkokuvaukseen käyttämäni kinofilmikamera, Minolta objektiiveineen + Tamron 100 – 300 mm zoomiobjektiivi. Minoltassa on sisällä mv-filmi, aloitettu rojekti siis, kuvattu alle 10 kuvaa, 36 kuvan rullasta. Tuskinpa rosvo kuitenkaan vie filmiä kehitettäväksi, jos edes tietää mitään näistä ”oikeista” filmiajan kameroista.

Aimo Nyberg
aimonyberg@gmail.com

1. Musta viikonloppu


2. Katse takaisin ylös ja valoon


3. Meri huuhtoo huolet pois


4. Elämä on ylä- ja alamäkeä


5. Matka jatkuu


Tunnelmakuvat: AN, 27.8.2018

Kuvat ja teksti: Aimo Nyberg


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...