perjantai 24. elokuuta 2018

Vaasan uusi visuaalinen ilme

On todella hyvä.

Vaasan kaupunki on uusinut visuaalista ilmettään. Kokonaisvaltainen uudistus on minun mielestäni erittäin onnistunut. Nyt on värimaailmaksi valittu useampikin väri, hallitsevana värinä on sininen. Siis vastaväri aikaisemmalle oranssille.

Kieltämättä aikaisempi logo alkoi näyttää vanhentuneelta, sen aika meni ohi. Tuliset liekit, aaltomaiset muodot, tatuointityylinen vaikutelma, oli rohkea ja vahva valinta vuosia sitten.

Tänään tarvitaan jo toisenlaista, uutta asennetta. Rauhallinen, turvallinen, samalla leikkisä, kokeileva, uusia asioita löytävä, varman oloinen, itseensä uskova, valmis avoimeen vuorovaikutukseen, tämäntapaisia adjektiiveja ainakin itse näen kaupunkimme uudessa logossa, visuaalisessa ilmeessä.

Digitaalinen aikamme antaa aivan uudenlaisia mahdollisuuksia myös graafiselle suunnittelulle. Hyvä, että nyt on annettu mahdollisuus tehdä tämä näyttävä uudistus, ja Vaasa on viestinnässään nyt Suomen kaupungeista aivan parhaasta päästä!

Tutustu Vaasan uuteen ilmeeseen

https://www.vaasa.fi/uutinen/vaasan-kaupungille-ja-seudulle-uusi-ilme-talta-vaasa-nayttaa-nyt

Lainaus

Piktogrammi-tunnukset ja värit 

Vaasan seudun ilmeeseen kuuluvat oleellisesti myös piktogrammit, eli symboliset kuvamerkit. Piktogrammeja käytetään tekstiä ja/tai kuvaa täydentävänä visuaalisena elementtinä. Vaasan seudun värit perustuvat kolmeen viestintästrategian pääviestiin: meri, intohimo ja energia. Päävärinä on merellinen tummansininen. Kullekin viestille on määritelty oma väriparinsa, jota käytetään yhdessä päävärin kanssa. (jatkuu)

Lainaus päättyy


Kuva ja kuvanmuokkaus: Leikkiä piktogrammeilla, eli photoshoppailua olemassa olevilla symboleilla by Aimo.

Hyvin tarkkaa ohjeistusta on noudatettava

Yllä oleva I love -kuva (rakastan merellistä Vaasaa) ei kuulu kaupungin esittämiin, hyväksyttyihin symboleihin. Jos olen julkaisemalla tämän rakkaudentunnustuskuvan tällä vaasaennenjanyt -sivulla ylittänyt sopivuuden rajat, poistan tottakai kuvan heti tällaisen pyynnön saatuani.

Olen tietoinen, että kaupungin visuaalista ilmettä ei saa käyttää ilman, että siitä sopii tapauskohtaisesti kaupungin kanssa. Merkeillä, logoilla, visuaalisilla kokonaisuuksilla on erittäin tarkat ohjeistukset väreistä, kirjaimien muodoista ym. ja myös paikoista, joissa niitä saa käyttää.

Kuva ja teksti: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...