sunnuntai 19. elokuuta 2018

Vanhan Vaasan arvo ymmärrettävä


Kuva: AN, 19.8.2018. Pyhän Marian kirkon rauniot


Olavi Laitala

Vanhan Vaasan arvo alkuperäisenä Vaasana tulisi saattaa kaupunginosan merkityksen mukaiseksi.

Suunnitelmia, selvityksiä ja visioita on tehty vuosikymmeniä. Mitään konkreettista kehittämistä, parannusta, tai palveluja kaupunki ei ole saanut aikaan kymmeniin vuosiin.

Asemakaavan valmistumisen jälkeen rakennettiin asuntoja mm. Pikupruukin pienkerrostalot. Kehitys pysähtyi siihen. Rautatieaseman rakennukset ovat sortumassa, raunioalueen rakenteet rappeutuvat, Nuorisoseuran talo lahoaa paikoilleen. Rajusti lisääntynyt liikenne aiheuttaa turvallisuusongelmia, koska liikenneväylät eivät vastaa nykyisiä tarpeita.

Vanhan Vaasan kehittäminen on kaikkien vaasalaisten etujen mukaista. Kehittämistä tapahtuu vain, jos kansalaiset vaativat sitä luottamushenkilöiltä ja virkakoneistolta. Esimerkkinä mm.Vanhan Vaasan koulun lopettaminen, joka päätös tehtiin, kun vanhempainyhdistys sitä vaati, jopa koululakon voimalla.

Yhdistyksenne järjestämä tutustumiskävely (VKA:n retki 16.8.) oli tapahtuma, jolla saatettiin tietoon Vanhan Vaasan arvokasta kulttuuriperintöä.

Jaakko Vainionpää tapasi arvioida asioita, jos joku asia oli tekemättä tai myöhässä sanomalla “Aika kuluu, vaikka sitä ei käytä” Sanonta sopii hyvin moniin elämän tilanteisiin.

Asukasyhdistysten välistä yhteistoimintaa ja vaasalaisten yhteisten etujen ajamista voitaisiin kehittää toimimalla “joukkovoimalla” etujemme ajamiseksi.

Olavi Laitala,
Vanha Vaasa yhdistys ry


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...