torstai 7. maaliskuuta 2019

Kuka on ykkönen?

Piakkoin saadaan tietää ketkä kaikki ovat ehdokkaina eduskuntavaaleissa huhtikuun 14. päivänä. Nimet ja numerot vahvistetaan kuukautta ennen varsinaista vaalipäivää.


Kuva netistä

Kuten kokemuksesta tiedämme, ja nuoret, ensikertaa äänestävät tulevat pian huomaamaan, vaaleissa ei kukaan saa ehdokasnumerokseen ykköstä.

Miksiköhän näin on? Minä en tiedä miksi näin on aina ollut, mikä on virallinen selitys tälle?

Osaisiko joku teistä tätä blogia lukevista minua asiasta valistaa?


Numeroista ja numerologiasta kyllä löytyy tietoja

Lainaus kirjasta Merkkien ja symbolien salattu kieli, David Fontana, Valitut palat 2011

YKSI 

Ykkönen, jota edustaa niin arabialaisissa, latinalaisissa kuin kiinalaisissakin numeroissa pystyviiva, on alkusyy, jumaluus, luoja, Isä Jumala. Se on alkukaaoksen eriytymätön ykseys, joka sisältää kaiken olevan mahdollisuuden. Kungfutselaisessa ajattelussa se on täydellinen kokonaisuus, ja kreikkalaisille se merkitsi ennen nollan keksimistä laskutoimitusten lähtökohtaa, alkua. Psykologiassa se on yksilö, minä eli ego. 

Lainaus päättyy

Wikipediasta saa luvulle yksi matemaattisia selityksiä

https://fi.wikipedia.org/wiki/1_(luku)

Ehkäpä näissä oli jotain osviittaa sille, miksi äänestyskopissa numeroa 1 äänestämällä ei voi vaikuttaa vaalien tulokseen. Ykkösiä ei lasketa. Hylättyjä äänestyslippuja löytyy kaikissa vaaleissa, tahallaan ”Aku Ankkaa” äänestäneitä, ja myös sellaisia äänestyslippuja, joissa numerot ovat niin epäselviä, ettei ääntenlaskija voi olla varma mikä numero on kyseessä. Etenkin seiska ja ykkönen menevät aika helposti sekaisin.

Huolellisuus äänestystilanteessa, ja kuukauden mittainen vaihtoehtojen harkinta ovat paikallaan!

Demokratia ei ole mikään itsestäänselvyys.
Demokratia ei kulu sitä käyttämällä, oikeastaan päinvastoin.

Eduskuntavaalit ovat sunnuntaina 14.4. 2019

https://www.eduskunta.fi/FI/tietoaeduskunnasta/kirjasto/aineistot/yhteiskunta/eduskuntavaalit-tietopaketti/Sivut/Eduskuntavaalit-2019.aspx

Myös täältä löytyy lisää perusfaktaa

https://vaalit.fi/fi/eduskuntavaalit


Hyvä eduskuntavaaliehdokas!

VKA ry – ICV rf on puoluepoliittisesti sitoutumaton yhdistys. Tällä sivustolla ei ole tarkoitus näissäkään vaaleissa julkaista ehdokkaiden ns. valmista vaalimainontaa.

Sen sijaan kaikenlaiset Vaasaa koskevat mielipidekirjoitukset ovat tervetulleita, ja niitä julkaistaan mielellään, jos ehdokas niitä allekirjoittaneelle lähettää. Mukaan mielellään myös kuva, ja ehdokkaan numero.

Lähetetty materiaali julkaistaan sellaisenaan, eikä juttuja voi kommentoida (paitsi tekemällä oman, uuden jutun).

Aimo Nyberg
VKA ry:n hallituksen jäsen, tiedottaja
aimonyberg(at)gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...