lauantai 9. maaliskuuta 2019

Sama kohde, eri vuorokauden aikaan

Yö, sininen hetki, päivänvalo

Teen aina joskus näitä blogijuttuja ns. kuva tai kuvat edellä, enkä niinkään kirjoita jostain aiheesta.

Isoista aiheista en juurikaan kirjoittele, pyrin lähes aina pysymään näissä paikallisissa teemoissa, eli Vaasaa koskevissa teemoissa.

Kuvaan paljon, ohi kiitäviä hetkiä, pysyvyyttä ja muutoksia. Nopeita käänteitä ja huomaamatonta, pelkillä silmillä ja ihmisen hataralla muistilla huomaamattomia eroja matkalla eilisestä huomiseen.

Samalla tulee opiskeltua valokuvausta, uusia niksejä, huimasti kehittyvien välineiden jo lähes rajattomilta tuntuvia mahdollisuuksia. Leikkimiseen ja kokeiluihin ideoita kyllä on helppo nykyään löytää, ja itsekin keksiä, - tosin ajankäytön rajallisuus ja ammattitason valokuvaamisen kalleus tulevat minun kaltaiselleni eläkeläiselle vastaan hyvinkin nopeasti.
Kuvat: AN 9.3.2019. Jalkapallostadion, ja sen edustalla oleva moottoritietyömaa. Kuvattu Raastuvankadulta parvekkeelta. Päiväsaikaan ei välttämättä saa kohteesta kiinnostavinta kuvaa, ei ainakaan vastavaloon.
Kuvat: AN 9.3.2019. Keskussairaalan parkkihallia korotetaan. Työmaa-alue kuvattu parvekkeelta Raastuvankadulta.


Kerro Sinäkin kotikaupungistamme Vaasassa, kuvin ja sanoin!
Omalla nimelläsi (vain poikkeustapauksessa nimimerkillä) saat juttusi ja kuvasi esille tähän blogiin lähettämällä materiaalin allekirjoittaneelle osoitteeseen: aimonyberg(at)gmail.com

Älä epäröi, etsi vaikka vanhoja kuviasi, tai kuvaa jotain uutta. Kerro ajatuksiasi, uutisoi jokin kiinnostava tapahtuma jne. Meidän jokaisen havainnot kotikaupungistamme, lähiympäristöstämme ansaitsevat tulla jaetuksi ja tallennetuksi yhteiseksi digitaaliseksi muistiksi.

Jos jaat jo jollain omalla foorumilla Vaasaan liittyvää kuvaa, videota, tekstejä, niin vinkaa minua sivustostasi. Verkostoituminen on tämän päivän trendi, ehdottomasti.

Kuvat ja teksti: Aimo Nyberg, eläkkeellä oleva kuvisope


Loppuun vielä lainaus lehdestä Digikuva, 5/2019

Mikä on sininen hetki? 

”Sininen hetki esiintyy kahdesti vuorokaudessa. Kummallakin keralla aurinko on juuri taivaanrannan alapuolella. Kannattaa toisin sanoen kuvata varhain aamulla, juuri ennen auringonnousua, ja vastaavasti illalla heti auringonlaskun jälkeen. Päivänvalon lämpimät sävyt katoavat noin tunniksi, ja vain sinisen sävyt ovat vallitsevina. Siksi tämä hetki on saanut nimensä hämäränajan sinisävyjen mukaan, ja kuvista voi tulla upeita…” 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...