keskiviikko 13. maaliskuuta 2019

Rojekti X = Päivitys 3/2019


Kuva: AN. Vähänkyrön kolme merkittävää muistomerkkiä. Kaikki löytyvät läheltä kirkkoa. Eli Vähänkyrön sankaripatsas, Nuijasodan muistomerkki ja Napuen taistelun muistomerkki.

Vähänkyrön kohteet yksitellen

Teimme Rojekti X= hankkeen puitteissa kuvasafariretken Vähäänkyröön viime vuoden 2018 toukokuussa. Kymmenkunta kohdetta käytiin tutkimassa, ja esittelin ne tämän blogin kirjoituksessa Lähimatkailua Vähässäkyrössä.

http://vaasaennenjanyt.blogspot.com/2018/05/lahimatkailua-vahassakyrossa.html


Kohteita on nyt työstetty syksyn ja talven aikana yksi kerallaan, ja tarkoitus on esitellä ne jokainen erikseen maaliskuun aikana.

Kokonaan käymättä ja kuvaamatta jäi vuosi sitten ainakin Mestooplassi, Jättiläisentie ja Kylymä helvetti. Näissä kohteissa tulisi vielä siis käydä! Ajankohta on luultavimmin taas toukokuun lopulla.

Silloin on jo lämmintä, luonto kauneimmillaan, ei kuitenkaan vielä niin rehevää, että kohteemme jäävät piiloon, kasvillisuuden, puiden varjoon. Kuvasafari tehdään tälläkin kertaa omakustanteisena, yhdellä tai useammalla henkilöautolla, osallistujamäärän mukaan. Pvm. on alustavasti lauantai 25.5. ja reissu kestää aamusta alkuiltaan.

Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan, ota yhteyttä allekirjoittaneeseen. Mikä tahansa kamera käy, kännykkäkamerakin riittää. Tämän lisäksi tarvitaan vain utelias mieli, ja intoa tiedon etsimiseen, ja kirjoittamiseen jos niin haluaa.

Vähäkyrö on yksi Vaasan alueista. Kaupungin karttapalvelun kanssa on tekeillä Patsasreittejä Vaasassa kokonaisuus. Vähästäkyröstä mukaan saadaan todennäköisesti lähemmäs kymmenen kohdetta.

Tästä lisää toukokuussa.

Seuraa tätä blogia. Kommentoi näitä patsasjuttuja, täydennä niitä lähettämällä minulle omakohtaisia kokemuksia näistä kohteista. Sekä faktatietoja, ja mahdollisesti löytyviä vanhoja kuvia jne.

Rojekti X= hanke on jatkunut jo kaksi ja puoli vuotta. Eikä valmista tule ihan heti. Tämä on kotiseututyötä, jota on ilo tehdä.

Rojekti X= hankkeen päivityslista 3/2019 löytyy täältä.
Katso lopusta myös leikkimeilinen tunnistamistehtävä!

https://rojektixon.blogspot.com/

Rojektissamme on 12.3.2019 esiteltynä 150 vaasalaista julkista patsasta, muistomerkkiä, muistolaattaa. Listaa päivitetään kuukausittain vuonna 2019.

Pidetään yhteyttä

Aimo Nyberg Rojekti X=:n inspiraattori, eläkkeellä oleva kuvisope

aimonyberg(at)gmail.com


Ps. Tämän Rojekti X=:n koontilistan julkaiseminen netissä kuukausittain päivittyvänä blogikirjoituksena on kaikkien asiasta kiinnostuneiden luettavissa. ja myös hyödynnettävissä ei kaupallisiin tarkoituksiin. Kunhan teksti- ja kuvalähteet mainitaan asiaan kuuluvalla tavalla.

Aimo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...