perjantai 15. maaliskuuta 2019

Då och nu

Tulossa – inom kort!

ETT VASA SOM FÖRSVUNNIT - KADONNUT VAASA

Kuvapareja samasta osoitteesta. Kaupunkikuvan muuttuminen Vaasassa.

1. Asemakadun (ent. Pitkänlahdenkatu) ja Hovioikeudenpuistikon kulmausKuva: AN 14.3. 2019. Asemakadun ja Hovioikeudenpuistikon kulmaus.

Kuva: Postikortti, jossa teksti: Laurell´s hus och Postkontoret, Wasa, Laurell´n talo ja postikonttori, Vaasa.

Tämä postikortti on valitettavasti liimattu taustapahville, joten en tiedä, onko kortin taustapuolella jotain tietoja esim. siitä milloin se on kuvattu, tai kuka on kuvaaja. Myöskään postikortin painopaikkaa, eikä kustantajaa/myyjää siis ole tiedossani. (Jos sinulla on tämä kortti, ja voit auttaa kertomalla, mitä kortin takana lukee, niin ota yhteyttä)Kuva: AN, 14.3. 2019. Tämä tiukempi kuvanrajaus kertoo selkeämmin nykyisen ja aikaisempien rakennusten erot rakennustyyleissä, yksityiskohdissa, korkeudessa, mittasuhteissa.


Ajatus laittaa vertailevia valokuvia nettiin, aiheesta Vaasan kaupunkikuva ennen ja nyt, sai vauhtia siitä, kun asukasyhdistyksemme sai lahjoituksena rva Alice Stolpelta valokuvakansion vuonna 2018.

Suunnitteilla on 20 – 30 kohteen vertailukuvien esittely. Osa tämän kuvagallerian kuvista on Alice Stolpen kokoelmasta, osa muilta valokuvaajilta ja arkistolöytöjä. Yhdistyksemme tarkoitus on täydentää kuvakokoelmaa sitä mukaa, kun löytyy mielenkiintoisa kohteita.

Näistä jo kadonneista, puretuista kohteista etsitään ja valitaan kuva, ja tämän jälkeen pyydetään tämän päivän valokuvaajilta kuvia samasta suunnasta, - jos mahdollista, tarkalleen samasta paikasta otettu uusi kuva.

Kohteet julkaistaan yksi kerrallaan tässä blogissa, ja koontisivustona tätä varten myöhemmin avattavalle nettisivulle. Sivulla julkaistaan pelkistetysti kohde kerrallaan, vertailukuvat ennen ja nyt, sekä perusfaktat rakennuksista. Sivustosta tulee täysin kaksikielinen.

Tätä projektia johtaa, koordinoi Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry – Invånarföreningen i centrala Vasa rf nykyinen pj. Birgitta Lång. Mukaan toivotaan kaikkia asiasta kiinnostuneita, vaasalaisia, ex-vaasalaisia, ja kaikkia muitakin.

Tiedottajana ja yhteyshenkilönä toimii allekirjoittanut.

Aimo Nyberg VKA ry:n tiedottaja

Yhteydenotot: aimonyberg(at)gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...