torstai 3. elokuuta 2017

Kotiseutukirja 2017 ilmestynyt

Lainaus Kotiseutuliton sivuilta:

http://kotiseutuliitto.fi/

Viime vuoden Kotiseutu-vuosikirja 2016 on nyt verkossa vapaasti luettavissa.

Teos löytyy sekä selattavana Issuu-versiona

https://issuu.com/kotiseutuliitto/docs/kotiseutu2016

että ladattavana pdf-tiedostona

http://kotiseutuliitto.fi/sites/default/files/Kotiseutu2016.pdf


Vuosikirja 2016 ilmestyi vuosi sitten teemalla Kotiseutu iän myötä.Vuosikirja avaa näkökulmia kotiseudun kokemiseen eri ikäkausina ja elämänvaiheissa.

Tämän vuoden Kotiseutu 2017 -vuosikirja päivittää kotiseudun merkityksen.Kotiseutu on kotiseutuliikkeen ja kotiseutututkimuksen avainkäsite. Käytämme sitä myös arjen kielessä ja liitämme siihen omien kokemuksiemme mukaan erilaisia merkityksiä.

Suomen Kotiseutuliiton juuri ilmestynyt Kotiseutu 2017. Mitä kotiseutu merkitsee? -vuosikirja sisältää 20 artikkelia, jotka kokoavat käsitteen ja kotiseututyön historiaa, erilaisia kotiseutukäsityksiä ja tämän päivän suomalaisten näkemyksiä kotiseudusta ja sen merkityksestä. Kirjaan on myös saatu mukaan sekä tämän päivän kotiseututyötä että tulevaisuuden visioita kotiseuduille.

– Kiinnostus kotiseutuun on ollut viime vuosina kasvussa. Se näkyy sosiaalisessa mediassa, tiedotusvälineissä, kotiseutuyhdistyksissä ja asukkaiden aktiivisena toimintana kaupunginosien ja kylien elinvoimaisuuden ja viihtyisyyden hyväksi. Muuttovirtojen ja vuosikymmenten myötä kotiseutukäsite on ollut murroksessa ja kotiseuduilla on tapahtunut isoja muutoksia, vuosikirjan päätoimittaja, Kotiseutuliiton toiminnanjohtaja Riitta Vanhatalo kertoo.

Kirja syntyi osana liiton Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa Rakkaudesta kotiseutuun, jossa yksi pääteemoja oli pohtia kotiseudun merkitystä tämän päivän suomalaisille. Mukaan kutsuttiin tutkijoita, asiantuntijoita ja asiantuntevia kotiseututyön vapaaehtoistoimijoita kirjoittamaan eri näkökulmista. Lisäksi järjestettiin avoimia keskustelutilaisuuksia, joissa pohdittiin niin käsitettä kuin kotiseutusuhdettakin.

– Olen todella iloinen, että saimme mukaan niin hyviä ja monipuolisia asiantuntijoita sekä tutkijoita kirjoittamaan aiheesta. Esimerkiksi tutkijoita on mukana kuudesta eri yliopistosta. Kokonaisuudesta muodostuikin merkittävä kotiseudun käsitteen ja merkityksen päivitys 2010-luvulle, Vanhatalo toteaa tyytyväisenä. Kotiseutu 2017.

Mitä kotiseutu merkitsee? -vuosikirja ilmestyi 24.7.2017. Riitta Vanhatalon päätoimittaman vuosikirjan toimituskuntaan kuuluvat Seppo Knuuttila, Rauno Lahtinen, Liisa Lohtander, Pia Puntanen ja Janne Vilkuna.

Nelivärikuvitetun, kovakantisen julkaisun koko on 168 x 240 mm ja laajuus 208 sivua. ISSN 2323-9271. 104. vuosikerta.


Kirjan voi tilata Kotiseutuliitosta, ovh 35 euroa, jäsenhinta 30 euroa.
toimisto(at)kotiseutuliitto.fi   tai puh. (09) 612 6320

Tai lainata esim. asukasyhdistyksellämme. VKA ry:llä on 1 kpl ko. kirjaa, jota saa pyytää viikon, kahden lainaan/ pj. Aimo Nyberg, 050 3308540

Aimo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...