lauantai 26. elokuuta 2017

Retkille Raippaluotoon


Kuva: AN. Vaasan seudun yksi kuvatuimmista kohteista, tällä kertaa nähtynä ravintola Bernyn suunnasta 26.8.2017.

Suosittelen kaikille Vaasan seudusta kiinnostuneille seuraamaan säännöllisesti Visit Vaasan sivustoa

http://www.visitvaasa.fi/fi/Pages/etusivu.aspx


Syksyinen luonto kutsuu lähtemään retkille saaristoon. Kiitos Raippaluodon sillan tämä on helppoa, myös autolla. Ei tarvitse olla veneenomistaja, eikä oma kesämökkikään ole välttämätön.Palveluja alueella kyllä löytyy, - onhan kyseessä UNESCON maailmanperintökohde. Vuosien työ alkaa tuottaa tuloksia, alueella viihtyvät niin kauempaakin tulevat turistit kuin Vaasanseudullakin asuvat.

Ravintola Bernyn vieressä näytti myös siltä, että odotetut rakennustyöt info ym. rakennukselle ovat päässeet käyntiin.

Raippaluoto on sen verran suuri saari, että kohteita riittää moneksikin reissuksi. Joka vuosi, ja jokaisena vuodenaikana. Kyllästymisen vaaraa ei ole.

Ensikertalaiselle saariston maisemat ovat ainutlaatuisia. Vain muutaman kymmenen kilometrin päässä Vaasan keskustasta ja rannoilta ollaan jo aivan toisenlaisten näkymien äärellä.

Tänään Suomen luonnonpäivänä kävimme vaimon kanssa Sommarössa.


Metsähallituksen entsien Vartiotuvan korjaustyöt alkavat olla pian valmiina.Alueella oleva entisen linnakkeen muistomerkkikin löytyi helposti.Kuten kuuluukin olla, alueen opastustaulut ovat priimakunnossa.

Teksti ja kuvat: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...