tiistai 22. elokuuta 2017

Oikeus kotiseutuun

Asukasyhdistyksemme VKA ry kuuluu valtakunnalliseen Suomen Kotiseutuliittoon – Vi är en medlem i Finlands Hembygdsförbund.

Jyväskylän vuosikokouksen julkilausuma tässä välitettynä kiinnostuneille.


Vuosikokouksen julkilausuma:

Kaikilla on oikeus kotiseutuun

Yhä globaalimmassa maailmassa niin maahanmuutto kuin maassamuuttokin ovat lisääntyneet. Yhä useammalla on useita asuinpaikkoja ja sitä myötä monia kotiseutuja.

Jokaisella on oltava oikeus tulla hyväksytyksi sillä seudulla, jolla asuu ja tuntea olonsa turvalliseksi. Kulttuurinen moninaisuus rikastuttaa kotiseutuja. Kaikilla on oltava oikeus olla osa yhteiskuntaa ja vaikuttaa asuinalueeseensa.

Kotiseutuliiton vuosikokouksen Jyväskylässä perjantaina 11. elokuuta antama julkilausuma pohjautuu Kotiseutuliiton toiminnan päälinjoihin, jotka vahvistettiin seuraaviksi:

• kulttuurisesti monimuotoinen Suomi ja suomalaisuus
• asukkaiden osallisuuden vahvistaminen sekä
• uudet toimintamuodot kotiseututyössä.

Lue lisää aiheesta liiton verkkosivuilta:

http://www.kotiseutuliitto.fi/suomen-kotiseutuliitto-kaikilla-oikeus-kotiseutuunMaalaus: Taiteilija Panu Hemminki (yksityisomistuksessa). Tekstilisäys sloganista ajattele maailmanlaajuisesti – toimi paikallisesti. Kuvamanipulaation tekijä: Aimo Nyberg.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...