keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Sibylla, Vaasan uusin veistos

Laila Pullisen veistos Sibylla on pystytetty Kuntsin edustalle Vaasan Sisäsatamaan. Kaupungin fb-sivuilla toivotetaan tänään 13.9. vaasalaiset tervetulleiksi ihailemaan uusinta lisäystä veistoskaupunki Vaasan julkisiin taideteoksiin!

Laila Pullinens skulptur Sibylla har rests utanför Kuntsi i Inre hamnen i Vasa. Välkommen att beundra det nyaste tillskottet till skulpturstaden Vasas offentliga konstverk!

Kävin heti katsomassa, ja myös kuvaamassa Sibyllan, - otin kokokuvan, yleisilmeen, ja tietenkin katsoin teosta myös erikoisimmistakin kuvakulmista. Hieno teos, en voi muuta sanoa!

Kaupunki ansaitsee tämän projektin viemisestä perille asti suuret kiitokset.

Sisäsatama ei kaikilta osin ole vielä valmis. Töitä tehtiin siellä tänäänkin. Ja muutakin on rantaan tulossa. Kuten olemme kuulleet, kelluvat laiturit monine palveluineen saadaan jollakin aikataululla. Kaiken kaikkiaan toiveena on saada ihmiset viihtymään, nauttimaan kauniista Vaasan merellisestä tunnelmasta.Kuvat: AN, 13.9. 2017. Sibyllan ”katse horisonttiin”, avautuminen kohti maailmaa.

Pitkä odotus palkittiin

Vaasa sai tänään komean veistoksen merenrantaan, suorastaan paraatipaikalle!

Sibylla ilmestyi lopulta aivan yllättäen, se otti näin oman paikkansa, kuten asiasta on aiemmin kerrottukin.

Suunnitelmista kirjoitti Pohjalainen pääkirjoituksessaan 30.3. 2016.

Lainaus:

”Tiukasta taloustilanteesta huolimatta Vaasa vahvistuu taidekaupunkina, kun työt sisäsatamassa etenevät. 

Kuntsin modernin taiteen museon taakse, talon ja veden väliin, rakennetaan veistospiha, johon hankitaan neljä modernia teosta (Pohjalainen 26.3.). Museolautakunta on päättänyt kuvanveistäjä Laila Pullisen (1933-2015) Sibylla-teoksen hankinnasta. Punaisesta graniitista ja pronssista valmistetun veistoksen hankinta rahoitetaan Veljekset Gröndahlin säätiön avustuksella. Hinta on noin 80 000 euroa. 

Sisäsatamaan tulee veistospuiston lisäksi esiintymislava ja penkeillä varustettu oleskelualue. Uuden laiturin eteläpäähän saadaan paikka pienveneille. Valaistus ja esteettömyys lisäävät alueen viihtyisyyttä. Koko oleskelukeidas valmistuu parin vuoden kuluttua. 

Vaasan museotoimenjohtaja Selma Green on oikeassa muistuttaessaan säätiöiden suuresta merkityksestä Vaasan taidekokoelmien kartuttajana. On arvokasta, että Veljekset Gröndahlin säätiö on jälleen mukana. Vuosikymmen sitten kuvanveistäjä Erkki Kannoston pronssiveistokset ilmestyivät Vaasan kävelykadulle juuri Gröndahlin säätiön rahoittamina. 

Museoiden lisäksi Vaasan tekee taidekaupungiksi se, ettei teoksia pääse pakoon ulkosallakaan. Se on hienoa.” 

Lainaus päättyy

Lue myös tiedote Sibyllasta kaupungin sivuilta

https://www.vaasa.fi/tiedote/laila-pullisen-veistos-vaasan-sisasatamaan

Lue lisää taiteilijasta

https://fi.wikipedia.org/wiki/Laila_Pullinen

Kuvat ja tekstin koonti: Aimo Nyberg, eläkkeellä oleva kuvisope

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...