keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Ajankohtainen Antti Tuuri

Ai että tykkään lukea Antti Tuurin kirjoja. Niitä kun voi suorastaan tutkia, ja käyttää oheismateriaalina mm. karttoja. Katsoin ihan suurennuslasia apuna käyttäen kulkureittejä, joilla teoksen Tammikuu 18 päähenkilöt Ahto Sippolan johdolla kulkivat Vaasan ja Vimpelin välillä.

Antti Tuurin kirjoitustyyli on hyvin suoraviivaista. Ehkä paikoitelleen jopa kuivan asiallista. Se on erittäin helppolukuista, ja omalla tavallaan myös koukuttavaa. Huumoriakin löytyy, ja ainakin minun on kirja luettava aina saman tien loppuun asti.

Monet Antti Tuurin kirjat ovat samaa isoa kertomusta, eli ovat ikään kuin suuremman teoksen erillisiä lukuja, jotka yhdessä, vuosien saatossa, uusien kirjojen ilmestymisen myötä täydentävät toisiaan avaamalla uusia näkökulmia.

Olen keräillyt Antti Tuurin tuotantoa jo vuosikymmenet. Kokoelmassani on jo kymmeniä teoksia, mutta täydellinen kokoelmani ei ole. Aika vaikeaa taitaa olla edes sanoa, kuinka monta kirjaa, kaunokirjallista ym. teosta Antti Tuuri on kirjoittanut?

Seuraavaksi on sitten mentävä elokuviin. Nyt syyskuun puolessa välissä elokuvateattereihin tulee elokuva Ikitie. Vaiettu tositarina, jota ei ole varaa ohittaa. Ei täällä Pohjanmaalla, eikä muuallakaan.

Katso traileri YouTubesta

https://www.youtube.com/watch?v=3tAUchPdBMsKuva ja teksti: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...