lauantai 2. syyskuuta 2017

Wiki Loves Monuments -valokuvauskilpailu

Suosittelen tutustumaan ja osallistumaan tähän!

http://www.nba.fi/fi/ajankohtaista/tiedotearkisto?Article=6404

Lainaus sivulta

Wikipedia täydentyy Suomen kulttuuriperintökohteilla – maailman suurin valokuvauskilpailu ensi kertaa Suomessa! 

Wiki Loves Monuments -valokuvauskilpailu järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa Suomessa. Maailman suurimmassa valokuvauskilpailussa osallistujat kuvaavat maansa kulttuuriperintökohteita, ja kansallisen kilpailun kymmenen parasta pääsevät mukaan kansainväliseen loppukilpailuun. Kilpailun myötä Wikipedia rikastuu uusilla valokuvilla ja artikkeleilla.

Kilpailun järjestävät Wikimedia Suomi ry ja Museovirasto, joka arkistoi valikoidun otoksen kuvia kuvakokoelmiinsa pysyvää säilytystä varten. Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran Alankomaissa vuonna 2010, ja sen tarkoituksena on tuoda osallistujamaiden kulttuuriperintöä tunnetuksi keräämällä siitä kuvia.

Kuvat on tallennettava kilpailun nettisivujen kautta 1.-30.9.2017 välisenä aikana ja ne tulevat Wikipediaan kaikkien vapaasti hyödynnettäviksi ja muokattaviksi.

Osallistujia varten on koottu valikoima kulttuuriperintökohteita, joita kilpailussa kannustetaan erityisesti kuvaamaan. Valikoimassa ovat mukana muun muassa Suomenlinna, Punkaharju ja Suomussalmen Värikallio. Kilpailuun voi osallistua myös kuvaamalla mitä tahansa muuta kiinnostavaa kohdetta, joka löytyy Kulttuuriympäristön palveluikkunasta www.kyppi.fi tai valtakunnallisesti merkittävien kulttuuriympäristöjen palvelusta www.rky.fi

”Museovirastolle on tärkeää olla mukana kilpailun järjestämisessä, jotta tieto Suomen upeista kulttuuriperintökohteista täydentyy ja saavuttaa ihmisiä yhä laajemmin. Wikipedia on tähän mitä oivallisin kanava”, toteaa yli-intendentti Ulla Salmela Museovirastosta.

Lainaus päättyy

Osallistuminen 

Katso tarkemmin yllä olevasta linkistä.

- Etsi, katso kuvattavat kohteet kuvauskohteiden listasta.
- Kuvaa tai etsi aikaisempi otoksesi kohteesta.
- Tallenna kuva kilpailun nettisivujen kautta 1.-30.9.2017 välisenä aikana.

Mm. näistä Vaasan seudulla olevia kohteita toivotaan kuvattaviksi:

- Vaasan rantapuistovyöhyke julkisine rakennuksineen ja Vaasan Höyrymylly, Vaasa, Pohjanmaa
- Alatalo/Jätinhaudanmaa – pronssikauden röykkiöitä, kuoppaliesiä, Laihia, Pohjanmaa
- Storskäret – jatulintarhoja, Maalahti, Pohjanmaa
- jne.

Koko Suomesta kohteita on vaikka kuinka paljon! Kuka vaan voi kuvata ympäri Suomea! Jopa aikaisemmat kuvat esim. kesälomareissuilta voivat käydä hyvin kilpailuun!

Ollaan mukana!

Osallistutaan, - yksin, yhdessä, tehdään kuvausretki, ”kuvasafari”  vaikka porukalla!

Aimo Nyberg
aimonyberg(at)gmail.com


Kilpailun lehdistökuva


Vanha Rauma, Soile Tirilä / Museovirasto, Creative Commons BY-SA 4.0 Vanha Rauma – Vanha Rauma on yksi Suomen kuudesta keskiajalla perustetusta kaupungista. Se on laajimpia säilyneitä historiallisia puukaupunkialueita Pohjoismaissa. Vanha Rauma on Unescon maailmanperintökohde.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...