sunnuntai 28. elokuuta 2011

Very interesting


Vaasa in luck, suomeksi Onnekas Vaasa, on noin kuukauden kestävä performanssiesitys nykytaideyhdistys Platformin tiloissa, osoitteessa Kasarmi 14, Korsholmanpuistikko 6 – 8. Residenssitaiteilija Esther Pilkington on luvannut olla paikanpäällä studiolla keskiviikosta sunnuntaihin klo 16 – 19. Projekti päättyy perjantaina 23.9.

Grimmin veljesten tunnettuun satuun Onnekas Hannu pohjautuva performanssi käynnistyi eilen perjantaina. Esther esitti sadun visuaalisesti hyvin kauniisti dokumenttikameran avulla mm. erilaisilla eläinleluilla, kädet askartelussa käytettävällä kultahileellä ”maalattuina”, makkaralla, maitoa pillillä juomalla jne. Tämän jälkeen kuulimme vielä koko sadun saksankielellä luettuna, ja saman tekstin saimme lukea heijastettuna seinältä myös englanniksi. Avajaistarjoilun ja musiikin lomassa saimme sitten nähdä, ja jopa omissa käsissämme hypistellä AITOA KULTAA.

Esther Pilkington on siis tuonut Vaasaan mukanaan kultaesineitä, joista näimme kuvia. Nämä on sulatettu alkupääomaksi, kultakimpaleeksi, jolla hän alkaa tehdä Onnekas Hannu sadun lailla vaihtokauppaa. Hän vaihtaa kullan johonkin vähän halvempaan (huom. kullan hinta on nousussa ihan päivittäin), ja saamansa esineen tai tuotteen taas halvempaan jne. kunnes hänellä ei ole enää mitään.

Onnekas Vaasa performanssi mittaa siis onnen käsitettä. Järjettömältä tuntuvalla tempauksella on siis moninaisia filosofisia ulottuvuuksia, ja mielestäni ajankohtainen yhteys jopa tämän ajan maailman ja Euroopan talousnäkymiin.

Seuraa tapahtumaa netissä http://luck.random-people.net/
tai käy studiolla tapaamassa taiteilijaa, ja keskustelemassa hänen kanssaan vaihtokaupoista.


Taiteilija Esther Pilkington aloittamassa esitystään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...