keskiviikko 3. elokuuta 2011

Patsaskierrokselle 13.8.2011Kuuntele patsasta – puhu patsaalle!

Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry:n hallituksen jäsenet kutsuvat kaikkia mukaan taidekierrokselle Vaasan keskustaan! Taideteoksen luona kerrotaan ensin perustiedot ko. patsaasta. Sen jälkeen otetaan avuksi draama, eli ensin ”kuunnellaan” mitä patsailla on meille kerrottavaa, sanottavaa. Tämän jälkeen ”sana on vapaa” eli puhutaan ja keskustellaan. Parhaimmillaan näin syntyy dialogeja, vapaata, luovaa keskustelua meitä kaikkia kiinnostavista asioista. Aitojen patsaiden lisäksi käytössä on valokuvia patsaiden yksityiskohdista mm. kasvojen ilmeistä.

Patsasterapia on pedagoginen menetelmä, opetusleikki, jossa pienryhmässä keskustellaan patsaan henkisestä taustasta, mm. siitä miksi ko. patsas on pystytetty ja mietitään myös patsaan merkitystä nykyajalle, meille tämän ajan ihmisille ja kenties tulevillekin sukupolville.

Patsaan historia, tekijät ja vaiheet pyritään tuomaan esille, mutta nämä tiedot eivät ole patsasterapiassa oleellisia. Tärkeintä on kokoontua yhteen patsaan ääreen, ja löytää omasta itsestään jonkinlainen suhde patsaaseen ja kuunnella muiden kenties hyvinkin erilaisia näkemyksiä ja tuntemuksia.

Käytän patsasterapiaa kuvataideopetuksessa omassa työssäni peruskoulussa. Nyt kokeilemme tätä samaa kaiken kansan keskellä SINNE -viikolla lauantaina 13.8.2011 klo 9.00 – 16.00.

Aimo Nyberg
Kuvataiteen lehtori, Vöyrinkaupungin koulu, Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry pj.

KATSO patsasterapia kierroksen kuvamateriaali tämän sivun alalaidasta: DIAESITYS PATSASTERAPIAA 13.8.2011

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...