tiistai 2. elokuuta 2011

Mustikkaa tulee hyvin

Nyt se on täytetty! Pakastin nimittäin. On itsepoiminta mansikoita, ostovadelmia, ja nyt myös mustikkaa. Kun vielä tyrniä saadaan kuukauden päästä, niin on vitamiineja pimeän syksyn ja talven varalle ihan kylliksi.Maukasta, isokokoista mustikkaa on nyt metsät täynnä!

Vaskiluodon metsään pääsee kaupungista pyörällä tai vaikka kävellen. Hyttysvoiteet ovat kyllä tarpeen.

Öjenin metsässä on tarpeen jopa pään yli vedettävä hyttysverkko.

Parhaille paikoille löytää, jos on mahdollisuus mennä Raippaluotoon asti. Rannoilta ei halla juuri koskaan vie satoa, yökosteus ja länsirannikon aurinko tekevät marjoista suuria ja maukkaita, maan parhaita, näin uskallan väittää yli 50-vuoden mustikanpoimijan kokemuksella. Ja mikä parasta, Raippaluodon leudossa tuulessa ei juuri ole hyttysiä eikä muitakaan ötököitä poimijan rauhaa häiritsemässä.

Mustikan erinomaiset terveysvaikutukset huomioiden on käsittämätöntä, että jopa 90 % vuoden sadosta jää metsään, poimimatta.Tänään vastaan tuli tällainen karhuSaltkaret Svedjehamnin kalasataman lähellä on saanut suuren suosionNäkymät ovat huimat! Osaammeko me vaasalaiset arvostaa riittävästi Merenkurkun saariston saamaa asemaa Suomen ensimmäisenä luonnonperintökohteena UNESCOn maailmanperintöluettelossa?
Tutustu aiheeseen lisää http://www.ymparisto.fi/default.asp?contentid=264742

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...