torstai 18. elokuuta 2011

On se niin VÄÄRIN

1/1 Juttusarja kaiken maailman epäoikeudenmukaisuuksista.

72 miljoonaa esikouluikäistä lasta maailmassa ei pääse kouluun.( HS, 16.8.2011, Tiedeluku)

Suomessa ja Vaasassa kaikilla lapsilla on mahdollisuus käydä yhtenäistä peruskoulua 9 vuotta, on monenlaisia erityisluokkia, on jopa vaihtoehtoisia koulumuotoja. Esim. täällä Vaasassa lapsi ja nuori voi halutessaan käydä Steinerkoulua tai Kristillistä koulua vaihtoehtona tavalliselle peruskoululle. Minusta tämä on hienoa.

Koulukaupunkina Vaasa on erinomainen paikka asua ja viihtyä, ja siis myös menestyä opinnoissaan.

Omassa opettajan työssäni alkoi tällä viikolla 30. työvuosi. Kaupungin palveluksessa, kuvataideopettajana erittäin mukavassa työyhteisössä Vörkkärillä, on minusta edelleen sekä ”kivaa”, että sopivan haasteellista tehdä työtä. Uusia oppilaita, seiskaluokkalaisia, olen saanut tänä vuonna oppilaikseni 144. Jokainen heistä on ainutlaatuinen, omanlaisensa persoonallisuus. Hetki minulla menee taas heihin tutustumisessa.



Kuva: Nimeltä mainitsemattoman oppilaani näkemys opettajastaan

Mikä sinusta maailmanmenossa tai meillä täällä Vaasassa on niin VÄÄRIN? Kirjoita siitä minulle, aimonyberg(at)gmail.com, niin julkaistaan juttusi ja mahdollinen kuva tässä blogissa. Kaikenlaiset muutkin kirjoitukset, kommentit ja keskustelut ovat myös erittäin tervetulleita.

Blogi on avoin kaikille asiallisille kuville ja kirjoituksille, suomeksi, ruotsiksi ja millä kielellä tahansa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...