torstai 27. huhtikuuta 2023

Valokuvia sumusta

 

 Sumukuvia yli merenlahden ja sieltä takaisin päin

 

 

 

Nämä kaksi kuvaa on kuvattu aamulla parvekkeeltamme suuntana Sundominlahti. Eli uimahallinmäeltä Raastuvankadulta kohti vastarannalla näkyvää metsää Munsmohamnin suunnassa.

 


 

Nämä kuvat on kuvattu ”takaisin päin” eli Munsmohamnin niemen kärjestä, suuntana Vaasan keskusta. Tällä kertaa ei kaukoputkella eikä kameralla näy oman kodin ikkunoita.

Hieno kuvauksellinen sää tämäkin. Ja ilma oli raikasta hengittää! Upea ulkoilureissu taas tämäkin, vaikka lintujen kevätmuuton seuranta olikin kovin haasteellista. Bongauspisteitä ei tänään täältä saatu.

 


Tämän ”vonkaleen” nostin rantakivien välistä.

Mustaa hiiltynyttä puuta – ikävä muistutus vuoden takaisesta tuhopoltosta, jossa paloi edellinen tällä paikalla ollut makkaranpaistokota.
On todella hienoa, että uusi kota on rakennettu tilalle! Uuden tekijöille todella suuret kiitokset!

 

 

Viimeinen kuva on saman päivän illalta (26.4. 2023) ja suunta samalta parvekkeelta kuin aamulla.

Sumua on edelleen.

Jos veikata pitäisi, niin sanon – Sundominlahti on sulana viimeistään vappuna. Ja siitä eteenpäin merenlahti täyttyy sinne saapuvista hetkeksi levähtämään jäävistä lintulajeista, sadoista ja sadoista eri lajien linnuista. Vain pieni osa niistä jää tänne pesimään – suurimmalla osalla matka jatkuu kohti pohjoista, yöttömän yön maisemia.

 


Kuvat ja teksti 26.4. 2023

Aimo Nyberg
Luonto ja kaupunkikuvaaja
aimonyberg(at)gmail.com  

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...