keskiviikko 26. huhtikuuta 2023

Esa Siltalopin valokuvia katsomaan

 

Valokuvaaja ja monitoimimies Esa Siltalopin Mustavalkoinen Vaasa-näyttely vie aikamatkalle 1970 ja 80-luvulle. Tältä Vaasa näytti ja tuntui Esan kameran linssin läpi koettuna ja nähtynä.

Esa Siltaloppi on valinnut tuhansien valokuvien arkistostaan vajaat parisataa otosta ilmentämään 1970- ja 80-lukujen vaasalaista elämää.

Mustavalkoinen Vaasa -näyttely avattiin 22.4. valokuvagalleria Ibiksessä, ja se on esillä kesäkuun 11. päivään saakka.

KATSO aiheesta enemmän YLEN sivuilta 

https://yle.fi/a/74-20028358?fbclid=IwAR1LKVHdgKjiji0gEpBs7BdVcZcH4eZW0JkpuHXXw3th38xkT00omg70PnU  


LUE TAI KUUNTELE myös päivän ILKKA-POHJALAISESTA (26.4.2023, maksumuurin takana) Anne Laurila erinomainen juttu Esasta:

Valokuvat Vaasasta 1970- ja 80-luvuilla pursuavat nostalgiaa – Esa Siltalopin näyttelyssä valokuvagalleria Ibiksessä voi tunnistaa monia tuttuja kasvoja

https://ilkkapohjalainen.fi/vaasa-lehti/valokuvat-vaasasta-1970-ja-80-luvuilla-pursuavat-nostalgiaa-esa-siltalopin-n%C3%A4yttelyss%C3%A4-valokuvagalleria-ibiksess%C3%A4-voi-tunnistaa-monia-tuttuja-kasvoja 

Lainaus

– Vaasan Valokuvailijat ry oli tärkeä oppimisympäristö, siellä oli kokeneita kuvaajia. Siellä järjestettiin aina Kuukauden kuva -kilpailuja, ja voitin sen monta kertaa. Sieltä oli hyvä lähteä eteenpäin, hän sanoo.

17-vuotiaana Siltaloppi pääsi töihin lehtikuvaajaksi silloiseen Vaasa-lehteen. Lehtikuvaajana hän viihtyi neljänä kesänä ja teki tuurauksia myös muulloin.

Sen jälkeen hän lähti kuvaajaksi Hämeen sanomiin, mutta sähäkkänä miehenä hän ei viihtynyt Hämeen hitaiden parissa ja palasi kotiseudulle Vaasaan. Hän teki töitä muun muassa Ylellä kameramiehenä ja kuvaajana.

Siltaloppi ryhtyi yrittäjäksi 1980-luvun alussa, kun videot ja videokamerat tulivat. Siitä lähtien hän on kuvannut muun muassa uutis- ja urheiluvideoita, mainoksia ja dokumentteja ja yritysvideoita.

Hän on saanut useita palkintoja sekä valokuvauksesta että liikkuvan kuvan töistään.

jatkuu …

 

Olen tässä blogissakin suositellut ja mainostanut Esan julkaisemia kirjoja ja myös tilaisuuksia, joissa Esa on kertonut yleisölle valokuviensa kautta omaa suhdettaan kotikaupunkiinsa Vaasaan. Näitä löytyy hakusanalla Esa Siltaloppi, Hae tästä blogista (oikea palkki, aivan alhaalla).

 

Tässä kuvassa on Esa Siltaloppi kameroineen. Kuvan julkaisin Esan luvalla, kun mainostimme 10 vuotta sitten asukasiltaa 15.5.20213 Vuorikodissa. Siellä Esa kertoi ja esitteli vauhdikkaasti aikamoisen kuvakavalkadin rakkaudestaan Vaasaan. 

 


Nettikuva

 

Milloin viimeksi kävit valokuvagalleria IBIKSEN näyttelyä katsomassa?

Nyt on erinomainen syy pistäytyä sisällä Taidehallissa ja takaosan valokuvagalleriassa.

 

Aimo Nyberg
Kuvisope, eläkkeellä

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...