keskiviikko 26. huhtikuuta 2023

Jatketaan luontoteemalla

 

Tammikuun alussa linjasin tämän blogin suuria teemoja, joita pidän esillä pitkin vuotta. Luontoaiheisia kirjoituksia on julkaistukin kuukausittain, kuvien kera ja jopa niin, että vain kuvat puhuvat, eikä sanoja ole tarvittu mukaan.

Luontokuvaus on tänä päivänä aika monen harrastus. Digitaaliset kamerat ovat kehittyneet valtavasti ja kameroiden ja erikoisobjektiivien hinnatkin ovat pysyneet kohtuullisina, tai jopa laskeneet. Kännyköiden kamerat ovat saavuttaneet uskomattoman korkean tason.

Erilaisissa kamera/valokuvauskerhoissa riittää väkeä, mikä takaa sen, että tiedot ja kikat leviävät yhä useammille. Ilmaisten sosiaalisen median jakelukanavien monipuolistuminen on myös jotain sellaista, josta viime vuosituhannella emme osanneet edes unelmoida. Minusta onkin hyvin mielenkiintoista nyt ihmetellä tätä: luimme vuosituhannen vaihteessa lapsillemme (ja luimme itsekin) H. Potter kirjoista fantasioina monia ihmeellisiä taikakeinoja, kuten pöllöviestien saaminen, mahdollisuudesta seurata ”näytöllä” muiden liikkumista jne. - no jopa paikasta toiseen siirtymistä kirjoissa tapahtui, ja nyt nämä velhomaailman temput ovat monilta osin arkista totta meille 2020-luvun älykännyköitä käyttäville jästeillekin…

 

Olen usein pyytänyt ja rohkaissut teitä, hyvät tämän blogin lukijani, jakamaan juttuja ja kuvia meidän kaikkien iloksi. Ottamianne kuvia olen kuitenkin saanut aika vähän.

Nyt minulla on ilo esittää muutama erityisen hyvä ns. ”täysoma”, jossa siis kuvaajalla on käynyt ainutlaatuinen tuuri. Kamera on ollut mukana, ja hän on saanut sen kohdistettua melko lähellä olevaan kohteeseen. Ja vielä päiväsaikaan, valo riittää, eikä edessäkään ole haittaavia oksia tms.  

Kiitos Hemppa, että jaat nämä kuvat. Näitä kelpaa ihastella!

 

Tervehdys Aimo!

Oli mukava tapaaminen.Pieni tarina ja kuvat blogiisi.
 
Yllätyksiä rantalenkillä Hietalahdessa
 
Vaasassa on upea rantalenkki Sundominlahden maisemassa.
On kaunista luontoa ja upeita näkymiä aivan keskustan tuntumassa.
Eräällä lintujenruokinta retkellä keskusairaalan taustalla sattui yllättävä kohtaaminen marraskuun puolivälissä syksyllä -22.Lumikko, jo talviasussa, kuikuili vanhasta kannosta välillä kadoten myyrien käytäviin.Tuli vielä takaisin kannolle ja sain muuutamia kuvia tästä vikkelästä veijarista.
Aikaisemmin kesällä siellä vieraili myös kärppä.
Rantalenkillä kannattaa tarkkailla ympäröivää luontoa niin voi kohdata yllätyksiä
 
T. Heimo

 

  

Kuvat: Heimo Keränen. Kärppä ja lumikko. Syksy 2022. Kuvattu Vaasan keskustassa VKS:n lähi alueella.

 

Me ihmiset elämme kaupungeissakin luonnon keskellä – tai luonto elää kansamme, kaikkialla keskellämme, miten päin vaan. Luonnon monimuotoisuus on arvokas, puolustettava asia!

 

Blogikirjoituksen teksti: Aimo Nyberg
Kuvisope, eläkkeellä
aimonyberg(at)gmail.com

Jutellaan valokuvaamisesta, kun nähdään – tai laita kuvia ja tekstejä tulemaan s-postilla!

HUOM! julkaistujen kuvien oikeudet ovat aina kuvan ottaneella valokuvaajalla.

 

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...