sunnuntai 2. huhtikuuta 2023

Miljoona miljoona roskapussia

Tänään sunnuntaina 2.4.on hyvä muistuttaa kansalaisvelvollisuudestamme, eli äänestämisestä eduskuntavaaleissa! Ennakkoääniä on annettu ennätysmäärä, ja äänestäjien kokonaismääräkin toivottavasti nousee tänään ainakin edelliskerran tasolle.

Tämän blogikirjoituksen aihe on kuitenkin muunlainen osallistuminen.

 

Tähän kyllä osallistun. Ja haastan kaikki muutkin mukaan!

https://www.vaasa.fi/ajankohtaista/tehdaan-vaasasta-suomen-siistein-kaupunki-miljoona-roskapussia-kampanja-innostaa-keraamaan-roskia-ymparistosta/


Yle järjestää tänä keväänä valtakunnallisen Miljoona roskapussia -kampanjan, jonka tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskaa. Myös Vaasa on mukana kampanjassa yhdessä yli 140 kaupungin ja kunnan kanssa. Kerätyt roskapussit merkitään kampanjasivustolle oman paikkakunnan kohdalle. 

Lähdetään mukaan tekemään Vaasasta Suomen siistein kaupunki!

Miljoona roskapussia -kampanja käynnistyy torstaina 13.4. ja kestää kaksi kuukautta 14.6.


Nyt siis porukoita kokoamaan ja reittejä suunnittelemaan. Ja kunnon somekampanjat pystyyn – ja kuvataan tottakai samalla kaunista kaupunkiamme, kevättä ja kesää Vaasassa, niin kaduilla kuin rantareiteillä ym.

Kaupunkimme siisteydestä ovat suurimmassa vastuussa olleet vuodesta toiseen niin taloyhtiöt omilla vastuualueillaan kuin kaupungin ahkerat kunnossapitäjät viheralueyksiköstä jne. Keväisiä talkoita on jonkun verran pystytty järjestämään kaupungin ja yhdistystenkin toimesta, mutta nyt on keksitty uusi aivan mahtava tapahtuma – parin kuukauden tempaus – leikkimielinen kilpailu, jonka me täällä Vaasassa osaamme aivan varmasti ottaa tosissaan!

Itselleni asetan haasteeksi 10 pussillista roskia! Eihän se ole kuin noin pussi / viikko!

Palataan asiaan pääsiäisen jälkeen.
Kuva: AN. Kaupungin kadut pestään taas tänäkin keväänä suurelta osin kaupungin toimesta ja kiinteistöjen vastuualueilta näiden toimesta.

Vähintä mitä me tavalliset kansalaiset voimme tehdä on osallistua lähialueidemme siivoustalkoisiin.

Ketään syyllistämättä – mehän nämä roskat olemme kaduille, metsiin, rannoille jne. jättäneetkin! Ja vaikka emme olisikaan, jotain voimme tehdä kyllä muidenkin puolesta. Kaikki viihtyvät paremmin siistissä, kauniissa, hoidetussa kaupunkiympäristössä. 

 

Aimo Nyberg
aimonyberg(at)gmail.com


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...