torstai 1. joulukuuta 2022

Väri vaihtoon vuodenajan mukaan


Tämän blogin kiinnostavuutta ja myös luettavuutta on aina mahdollista parantaa.

Nyt vaihdan joulukuun alusta aloitussivun yläpalkin värin sinisävyiseksi. Tunnelma saa tähän aikaan vuodesta olla talvisempi, - sininen väri kun on väriopillisesti ”viileä, kylmäkin, ja raikas”.

Värin olen ajatellut vaihtaa neljä kertaa vuodessa. Kevään alkaessa maalis-toukokuussa muutan värisävyn vihreään (ollut joskus aikaisemminkin käytössä), ja kesän koittaessa lisään taas värin vahvuutta, voimaa toivoen samalla muutoksen mahdollisesti antamaan lisäpotkua blogin sisällöllekin. Syksyn väriksi sopisi hyvin ruskeakin, mutta – vaihtelu virkistää, katsotaan mitä silloin valitsen?    

Vaasaan ei vielä ole saatu edes lunta. Pakkasella sää taitaa kuitenkin pysyä. Ja enää on kolme viikkoa siihen kun auringon kaari horisontissa alkaa taas pidetä ja nousta päivä päivältä korkeammalle.

Marraskuu oli pimeää ja mustaa. Nyt sentään alkaa vähitellen näkyä jo jouluvaloa ikkunoissa, parvekkeilla jne. – ja torilla on tietenkin perinteinen valaistu komea kuusi ym. valokoristeita.

Joulun odotus on monilla kiireistä aikaa. Tekemätöntä työtä on kenties kertynyt harteita painamaan, ja toisaalta tulevaakin pitää miettiä. Näinä epätietoisuuden aikoina, kun liian monet ja isot murheet painavat meidän jokaisen mieliämme, on vaan oltava toiveikas, uskottava parempaan maailmantilanteeseen ja omien arkisten asioiden järjestymiseen.

Joulun valmistelut, perinteiden arvostaminen on aika monille ainakin vanhemmille ihmisille se keino, jolla eteenpäin on menty ja näin päästään varmasti nytkin.  

Värien näkeminen on erilaista riippuen siitä millaisessa valaistuksessa niitä katselee. Vaikka ympärillämme on nyt vähintäänkin hämärää, jopa todella pimeää, niin värien erilaisia sävyjä kannattaa katsella. Jonkinlaista väri- ja valoterapiaa kannattaa meidän jokaisen tuoda omiin arkirutiineihin – valoa, iloa, hyvää mieltä me kaikki kaipaamme.  

 

Suomen lipun sininen – entä millainen oli Vaasan senaatin v. 1918 käytössä ollut Suomen lippu?
Vastaus löytyy mm. Vaasan kaupungintalolta.

Katso myös aikaisempi blogikirjoitukseni

http://vaasaennenjanyt.blogspot.com/2021/12/suomen-lipun-sininen.html Lähestyvän itsenäisyyspäivän kunniaksi kuvituskuvaksi tähän sopii hyvin juhlaliputus Vaasan kaupungin hallintotalolla. Kuva: AN 6.11.2021.

 

Aimo Nyberg
aimonyberg(at)gmail.com


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...