tiistai 20. joulukuuta 2022

Kävelin Jupiterin ohi

 

Viime viikon perjantaina oli kaunis talvinen päivä. Ja kylminkin toistaiseksi tässä kuussa. Aivan mainio keli ulkoilla, nauttia maisemista – ja myös valokuvata ainutlaatuisia ohikiitäviä hetkiä, tallentaa maiseman valoja, värejä.

Jupiter on suurin planeetta, kuten Veikkauksen mainoksessakin todetaan.

Perjantaina kävelin Jupiterin ohi. 

 


 


 

 
 

 
 

 
 
 
 
 


Aurinkokuntamme planeetoista saa erinomaista informaatiota Söderfjärdenin meteoriittikraatterilla olevalla Meteoriihellä. Loisketiellä oleva aurinkokuntamme pienoismalli opastaa uteliaita kuvin ja tekstein, jos vaan malttaa jäädä niitä tutkimaan. Myös planeettojen etäisyydet konkretisoituvat, kun kävelee (tai ajaa autolla) koko matkan Meteoriiheltä Loisketien viimeiselle planeettakohteelle Neptunukselle asti (tai toisesta suunnasta tultaessa ensimmäiselle ”pysäkille").

Katso tarkemmat tiedot täältä 

http://www.meteoria.fi/fi 

 Aurinkokuntamme suurin on - ihmisen nykytietämyksen ja aisteillamme todennettavien kokemusten perusteella - AURINKO. 

 

 

Talvipäivänseisaus on huomenna keskiviikkona 21.12. Kulkumme täällä Telluksen pinnalla kääntyy taas kohti valoa – kesää – auringon tuomaa lämpöä.

 On taas aika kiittää tämän blogin lukijoita kuluneesta vuodesta ja toivottaa Teille kaikkea hyvää tulevalle vuodelle 2023!

 

Aimo Nyberg
aimonyberg(at)gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...