tiistai 6. joulukuuta 2022

Taas höyryjunalla Vaskiluotoon ja takaisin!

 

Tapahtuman mainos on kopioitu julkiselta fb-sivulta 

Joulupukin höyryjunat Vaasa - Vaskiluoto | Facebook 

 

LAUANTAINA 10. JOULUKUUTA 2022 KLO KLO 11.00

Joulupukin höyryjunat Vaasa - Vaskiluoto

Vaasan rautatieasema

Tapahtuma, jonka järjestää 

Haapamaen museoveturiyhdistys ry 

Aikataulu ja hinnat löytyvät yllä olevilta sivuilta, eli klo 11 alkaen tunnin välein, neljä reissua edestakaisin. Menopaluulippu aikuisilta 15 €.

 

Otetaan tähän vielä teksti- ja kuvalainaus neljän vuoden takaa vastaavan tapahtuman fb-mainonnasta:

 


”Vaasan rautatieasema on rautatieasema Vaasan kaupungissa rataosalla. Asema on rakennettu vuonna 1882 ja sitä on laajennettu 1908, ja uusi pihakatos sekä linja-autolaiturit ovat valmistuneet 2008. Rautatieasema ja sen ympäristö muodostaa valtakunnallisesti merkittävän kulttuurihistoriallisen kokonaisuuden.

Historia

Vaasan II luokan asema rakennettiin vuosina 1881–83. Virallisesti se ja rata vihittiin käyttöön 29.9.1883 eli vuosi sen jälkeen, kun asemarakennus oli valmistunut. Asemalla oli I, II ja III luokan odotussalit. Vaasan asema on ainoa kaupunkiasema, jossa on säilynyt asemaan kiinteästi liittyvä puinen laiturikatos. Arkkitehtia ei tiedetä, piirustukset ovat hukkaantuneet lisärakennusta suunniteltaessa.

Asemaa laajennettiin vuonna 1908 Bruno Granholmin piirustusten mukaan. Laajennuksen yhteydessä katon saumaukset poistettiin. Muita muutoksia ulkoasussa on mm. kadun puoleisen, pääjulkisivun keskellä olevan katoksen muuttaminen umpikuistiksi ilmeisesti vuonna 1908 muutos- ja lisätöitä tehdessä. Myös joitakin yksityiskohtia on kadonnut.

Kesällä 2008 valmistui matkakeskuksen laajennus ja se avattiin vuonna 2008. Asema sai puisen laiturikatoksen eteen uuden ja suuremman laiturikatoksen.”

 

Blogijutun koonti: Aimo Nyberg

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...