sunnuntai 13. syyskuuta 2020

Suosittelen: tämän viikon tutustumiskohde

 

Työhuonegalleria Makers’ Galleryn ensimmäinen näyttely on avoinna vielä tämän viikon.

Avajaisnäyttely on avoinna 20.9.2020 asti (suosittelen, ihan must juttu)!

Taiteilija on Pan Jianfeng: With hope.

Kiinalaista tussimaalausta. Pan Jianfeng on perinteisen kalligrafian mestari, jolla on kykyä persoonallisiin tussitekniikkaa uudistaviin mielenkiintoisiin ”leikkeihin”.  AN  


 

Kuva: AN 13.9.2020

Kuvataideopettaja Pasi Kirkkopelto on ollut vaasalainen vasta pari vuotta, ja nyt hän on jo myös galleristi!

Aivan huikea, rohkea, tärkeä teko!  Myös Vaasan monipuolisen kulttuuritarjonnan kannalta katsottuna. Keskellä kaupunkia Kirkkopuistikolla on nyt hyvin mielenkiintoinen pistäytymispaikka, jonne näyttelyohjelmakin on valmiina ja julkaistukin ensi vuoden kesään asti.

Erinomaisiin nettisivuihin kannattaa tutustua

https://www.makersgallery.fi/

Lainaus sivulta

”Gallerian ensimmäisen kauden näyttelyohjelma on nyt valmis.

Uudelta galleristilta usein kysytään mikä on gallerian linja. Minä vastaan lyhyesti; jokaiseen valintaan minulla täytyy olla jokin hyvä syy. Viisi asiaa olen kuitenkin päättänyt etukäteen. Tässä galleriassa me emme rajoita taiteen lajeja, olemme kaikki tekijöitä, siksi Makers’. Odotettavissa nähtävillä on maalaustaidetta, valokuvaa, taidegrafiikkaa ja kuvaa ja ääntä yhdistävää rituaalista taidetta.

Joka vuosi annan yhdelle tai kahdelle ulkopuoliselle kuraattorille mahdollisuuden nostaa esiin vähemmän tunnettu taiteilija, joka heidän mielestään ansaitsee tilaisuuden tulla esille.

Järjestän myös erilaisia teemanäyttelyitä. On selvää, että Vaasan kaltaisessa monikulttuurisessa ympäristössä täytyy olla sija maahanmuuttajataustaisille tekijöille. Tavoitteena on luonnollisesti löytää ja rohkaista pohjanmaalaisia uusia ja itsenäisiä taiteilijoita.

Ohjelma tulee olemaan hyvä kokonaisuus suomalaisia ja kansainvälisiä taiteilijoita, yksityisnäyttelyitä ja taiteilijapareja. Osa taiteilijoista on kokeneita ja tunnustettuja kotimaassa ja ulkomailla, osa tekijöistä on uransa alkupuolella.

Tervetuloa tutustumaan ja nauttimaan syksyllä 2020!

 

Kuva: AN 13.9.2020. Mies ja galleria

 

Tekstin koonti ja kuvat: Aimo Nyberg

Kuvataideopettaja, eläkkeellä

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...