maanantai 16. syyskuuta 2019

Vesi aiheena maisemavalokuvissa

Sunnuntaina 20.10. 2019 vietetään kansainvälistä maisemapäivää, jonka teemana on tänä vuonna Euroopan laajuisesti maisema ja vesi. Teemalla halutaan kiinnittää huomiota veden arvoon maisemassa.

Voit osallistu nyt myös valokuvakilpailuun!

Ota aiheeseen liittyvä valokuva ja lähetä kuvasi mukaan kisaan.
Katso tarkemmat ohjeet järjestäjien sivuilta

Suomen ympäristökeskus
 
https://www.syke.fi/fi-FI/Ajankohtaista/Arkimaisemat_ja_vesi_maisemapaivan_teemo(51617)

Lainaus sivulta

Valokuvakilpailu maisemasta 20.10. 

Millaisin kaikin tavoin vesi onkaan osa sinun arkimaisemaasi? Valokuvaa maisemia ennakkoluulottomasti. Jaa kuvat Instagramissa tunnisteella #arkimaisema. Jos haluat kuvasi mukaan kilpailuun, jaa se Instagramissa ensi kertaa tai uudelleen maisemapäivänä 20.10.! Kilpailun tuomaristo valitsee maisemapäivän aikana julkaistuista #arkimaisema-kuvista parhaat. Voittajat palkitaan aiheeseen sopivin kirjapalkinnoin. Kilpailun tuomariston puheenjohtajana toimii ympäristöneuvos Tapio Heikkilä ympäristöministeriöstä. 

Maisemien vuosittainen juhlapäivä koko Euroopassa 

Kansainvälistä maisemapäivää vietetään vuosittain 20. lokakuuta. Päivä liittyy Eurooppalaiseen maisemayleissopimukseen, jonka tavoitteena on suunnitella, hoitaa ja suojella kaikenlaisia maisemia. Sopimukseen kuuluvatkin sekä kauniit että arkiset maisemat, niin maaseudulla, luonnossa kuin kaupungissa. Tänä vuonna kansainvälistä maisemapäivää vietetään kolmatta kertaa. 

Maisemapäivän järjestävät ympäristöministeriö ja Suomen ympäristökeskus. Mukana ovat myös Suomen Kotiseutuliitto sekä Maa- ja kotitalousnaisten Keskus. Luvassa on muun muassa maisemakävelyitä arvokkailla maisema-alueilla. Kansainvälinen maisemapäivä on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa. 

Instagram: @arkimaisema, #arkimaisema 

Twitter: @arkimaisema, #arkimaisema 

Lainaus päättyy


Vesi aiheisia maisemia löytyy kuvattavaksi kaikkialta, jokaiseen vuodenaikaan, jokaiseen kellonaikaan, niin pieniä yksityiskohtia, kuin laajoja kokonaisuuksiakin. Realistisesti esitettäväksi tai vaikkapa taiteellisimpinakin tulkintoina.


Tähän blogijuttuun kuvituskuviksi laitan pari vanhempaa aiheeseen sopivaa valokuvaa.Kuva: NK, 12.6.2017, Helsinkiä yläilmoista nähtynä, kuvattu maailmanpyörästä.


Kuva: AN. 24.10.2018, Vaasa, Gustavsborgin rannalla aaltojen hiekkaan piirtämiä kuvioita.

Tekstin koonti: Aimo Nyberg

Ps. Tämäkin valokuvakilpailu on erinomainen mahdollisuus tehdä kaunista kotikaupunkiamme, ja koko Suomea tutuksi. Ellei itse kuvaa, osallistu kisaan tällä kertaa, niin kilpailun kuvia kannattaa silti käydä katsomassa Instagramissa tai Twitterissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...