keskiviikko 11. syyskuuta 2019

Vaasan ja seudun uusi verkkopalvelu

Vaasan ja seudun uusi verkkopalvelu julkaistu 10.9.2019

Hieno on, ja näyttäisi toimivan erinomaisesti!

Asukkaalle, matkailijalle, yrityksille - Yksi paikka!
Nyt uudet nettisivut ovat auki!

https://www.vaasa.fi/

För invånarna, turisterna, företagen - En plats!
Vasas och regionens nya webbtjänst
 
https://www.vaasa.fi/sv/


Kaupunki testasi sivustoa jo kesällä, ja siitä on kyllä nyt onnistuttu tekemään taas, jälleen kerran, aivan koko Suomen kärkitason kaupunkisivu!

Onneksi näitä päivityksiä on Vaasassa tehty säännöllisesti muutamien vuosien välein.

Ajastaan jäljessä olevan imagoa ei kannata Vaasan kaltaisessa tulevaisuuteen luottavassa kaupungissa ylläpitää!

Miltä sivusto näyttää, ja ennen kaikkea toimiiko se?

Hetkessä näin suurta sivustoa ei pysty kaikilta osin arvioimaan, mutta sivuston visuaalisen ilmeen, selkeän rakenteen, raikkaan ja positiivisen powerin siitä aistii kyllä välittömästi.

Eli onnittelut tekijöille!

Kokeilin ihan huvikseni lähestyä uutta sivustoa kolmelta näkökulmalta:

Asukkaana

Kaupunginosat osio on jotain aivan uskomatonta! Näin paljon asiaa asuinalueista ei ole ymmärtääkseni Vaasassa koskaan ennen laitettu esille, ja näin selkeästi vielä!

Myös kaupunkilaisten mahdollisuuksista vaikuttaa omaan lähiympäristöönsä löytyy sivuilta ohjeita ja tietoja kiitettävästi.

Turistina

Vaasa ja seudun kokonaisuus on nyt esillä hienona kokonaisuutena! Miten paljon, ja erilaista koettavaa täällä onkaan! Meidän vaasalaistenkin kannattaa aloittaa oman kotiseudun lähimatkailu, - uteliaisuus herää, kun näitä upeita esittelyjä katselee!

Omalta osaltani olen suorastaan otettu siitä, että Vaasan karttapalvelun kanssa parin vuoden ajan yhteistyössä toteutettu Vaasan patsaat- ja muistomerkit sovellus on mukana sivustolla. Se löytyy Aloitussivulta kolmella klikkauksella, → Tietoa Vaasasta ja seudusta → Kartat ja paikkatiedot → Vaasan patsaat- ja muistomerkit sovellus.

Yrittäjänä

Vaasa ja seutu: Isokyrö, Korsnäs, Laihia, Maalahti. Mustasaari. Vaasa, Vöyri, muodostavat kokonaisuuden, jossa yrittäjien arvostus on korkealla ja yrittämisen merkitys alueen ja koko Suomen hyvinvoinnille tunnustetaan laajalti.

Lainaus

”Vaasan seudulla paikalliset korkeakoulut, yritykset ja kunnat tekevät tiivistä yhteistyötä. Ei siis ole ihme, että Vaasan seutu on saanut laajalti arvostusta Suomen innovatiivisimpana alueena. Seudun pitkät perinteet energiateknologiateollisuudessa ovat johtaneet tämän päivän vahvaan tutkimusosaamiseen.”

Niinpä. Rojekteja, kaikenlaisia projekteja sitä tulee itsekin aloitettua. Yrittäjäksi jos ryhdyn, niin Vaasassa varmasti kaikki onnistuu!Kuvituskuva: AN

Tätä en ainakaan vielä löytänyt uudelta sivustolta

Vaasasta ja seudusta juttuja tekevät toimittajat, blogikirjoittajat (kuten minäkin), someen juttuja jakavat ihmiset jne. tarvitsevat monipuolista kuvamateriaalia, jota voivat vapaasti liittää kirjoituksiinsa ym.

Tällaista Kuvia medialle kohtaa en sivustolta vielä löytänyt. Monet muutkin kuin me täällä Vaasassa paikan päällä elävät haluavat varmasti ”mainostaa”, kertoa Vaasasta, ja esitellä kaunista Vaasaa ja seutuamme. Ilmaiskuvat olisisvat hieno juttu!


Kuvien kuvaajien tekijäinoikeudet ovat tietenkin aika kinkkisiä juttuja. Ehkä on niin, ettei ilmaisia kuvia haluta jakaa, kyse kun on tietenkin myös ammattilaisten elinkeinosta.

En siis nyt kopio tähän loppuun kuvituskuvaksi edes uutta kaupunkimme tunnuskuvaa, siniselle neliölle valkoisella piirrettyä sydäntä. Se on ihan kelpo logo, kuten ne muutkin Vaasan graafisen ilmeen tunnukset erilaisille toiminnoille.

On selvää, että kaupungin tunnuksia saa käyttää vain niissä yhteyksissä, jotka ovat kaupungin toimintaa.

Kuva ja teksti: Aimo Nyberg
Kaupunkiblogin vaasaennenjanyt ylläpitäjä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...