perjantai 13. syyskuuta 2019

Luettavaksi Kotiseutuposti 3/2019

Asukasyhdistyksemme VKA ry – ICV rf kuuluu Suomen kotiseutuliittoon. Kuten sadat muutkin kylä- ja kaupunginosayhdistykset, ja myös kunnat ja kaupungit, esim. Vaasan kaupunki.

Laitan jakoon alla olevan linkin kaikkien tätä blogia lukevien iloksi.

”Kotiseutuposti on kotiseutu- ja kulttuuriperintötyön ajankohtaislehti, jonka sähköinen versio on vapaasti luettavissa netissä. Toivomme että jaatte linkkiä eteenpäin jäsenillenne ja yhteistyökumppaneillenne.”

Kotiseutuposti 3/2019 paneutuu kulttuuriin vetovoimatekijänä ja investointina.

Lue maksutta netissä:
https://kotiseutuliitto.fi/kotiseutuposti/

tai suoraan Issuusta
https://issuu.com/kotiseutuliitto/docs/kotiseutuposti_3_2019Kuvassa lehden kansi, lainaus Kotiseutuliiton sivulta

Mikä on kulttuurin ja kulttuuritapahtumien merkitys paikkakuntien elinvoimaisuudelle? Miksi juuri paikallisen kulttuuriperinnön kannattaa olla avainasemassa, kun kulttuurin tukipäätöksiä tehdään? Aiheesta kirjoittavat Kotiseutupostissa 3/2019 mm. Rosa Meriläinen ja Sampo Suihko. Haastateltavina ovat Cuporen tutkija Mervi Luonila, Savitapaleen kunnanjohtaja Kimmo Kainulainen ja Ari-Veikko Anttiroiko Tampereen yliopistosta.

Kerromme lehdessä lisäksi, miten Hauho-Seura ryhtyi kannattelemaan lakkautetun kunnan kulttuurielämää, kun Hauho liittyi Hämeenlinnaan. Lue myös, miten Samuli Paulaharju, Kauko Röyhkä ja Martti Suosalo liittyvät Vuoden kaupunginosaksi valittuun Oulun Tuiraan sekä mikä on Evijärvi-Seuran pitkän iän salaisuus.

Marika Punamäki kirjoittaa kulttuuritoiminnan merkityksestä maahanmuuttajien sopeutumiselle uuteen kotiseutuunsa. Maria Talvitie kertoo Omakulmassa, miten hän löysi oman henkisen kotiseutunsa.

Näistä ja monesta muusta kotiseutu- ja kulttuuriperintötyön ajankohtaisesta asiasta voit lukea lehden sivuilta. Antoisia lukuhetkiä!

Materiaalin välitti: Aimo Nyberg, VKA ry:n varapj. ja tiedottaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...