torstai 24. maaliskuuta 2016

Tärkeä näkökulma

Sanomalehti Pohjalainen (24.3.2015) nostaa keskusteluun Vaasan ydinkeskustan tulevien vuosien ehkä näkyvimmän, ja kaupunkilaisten arjessa todella tuntuvan rakennuskohteen, eli toriparkin laajennuksen Vaasanpuistikon alle.

Kokonaisuuteen kuuluu/saattaa kuulua myös tunnelin tekeminen Rantakadulta torin suuntaan, ja pidemmän vaihtoehdon mukaisesti aina Lidlin kulmille asti radan toiselle puolelle.

Tunnelin toteutus voidaan ilmeisesti tehdä joko avaamalla katua ”pätkä kerrallaan”, tai louhimalla maan alla ”piilossa”. Todennäköisesti eri tekotapoja yhdistelemällä, avolouhoksena ja syvällä maan alla kallioporauksena.

Asiaan voi perehtyä lukemalla (netistä tai kaupunkisuunnittelun tiloissa Kirkkopuistikko 26) parhaillaan 19.4. asti esillä olevaa Vaasan osayleiskaava 2040 luonnosta + liitteitä.

Valmistelusta vastaa kaavoitusarkkitehti Emma Pitkäjärvi, puh. 040-3542819, sähköposti emma.pitkajarvi(at)vaasa.fi.

Lisätietoja antaa myös kaavoituksen kanslia, puh. 325 1160.

Vierailuosoite: Kirkkopuistikko 26 A, 65100 Vaasa.

Kaavaprosessin etenemistä voi myös seurata kaavoituksen internetsivuilta: www.vaasa.fi/kaavoitus

Kaupunkisuunnittelu järjestää ko. kaavan esittely- ja keskustelutilaisuuden 5.4. 2106 Vasa Arbiksella klo 18 – 20.

Lainaus päivän Pohjalaisesta:

”Hieno kokonaisuus tärveltyy”

”Toriparkkiin tehdään 800 autopaikan laajennus. Se kaksinkertaistaa paikat maan alla Vaasan keskustassa.

Vaasan kaupunki ja Vaasan Toripysäköinti Oy ovat allekirjoittaneet asemakaavoitusta koskevan aiesopimuksen. Kaupunginhallitus hyväksyi sopimuksen maanantaina (Pohjalainen 23.3.).

Kaavoitettava alue sijaitsee pääosin Vaasanpuistikolla. Se alkaa Maasillan keskustan puoleisesta päästä ja jatkuu kaupungintalon korttelin vierustaa Senaatinkadun kohdalle asti.

Maasillan puoleinen pää ei ole yhtä ongelmallinen kuin se toinen pää, joka louhitaan keskelle Vaasan historiallisinta rakennuskokonaisuutta. Siihen kuuluvat kaupungintalo, hallintotalo, kirkko ja 1800-luvulta peräisin oleva puutalokokonaisuus.

Samaan yhteyteen kuuluvat kirkon puisto ja se vehreys, joka tulee kaupungintalon ympäristöstä ja Vaasanpuistikon keskikäytävältä.

Toriparkin sisään- ja ulosajot Kauppapuistikolla eivät lupaa hyvää Vaasanpuistikolle. Nykyisen toriparkin päät ovat rikkoneet osan puistikkoa ja muuttaneet sen joutomaaksi, jossa on takapihan tunnelma. Sellainen ei mairittele keskellä kaunista kaupunkia.

Laajennetun toriparkin toisen pään paikkaa on mietittävä uudelleen tai maisemoinnin on saatava aikaan ihme.”


Näin siis kirjoitti Pohjalainen. Nyt vaan omia mielipiteitä miettimään! Ja mukaan keskusteluihin, someen, lehtien mielipidepalstoille jne.

Alla oleva kuva, ja paljon muuta löytyy nyt esillä olevista asiakirjoista, kaavaluonnoksen liitteistä.
Arvoisat vaasalaiset!

Toivon Vaasan keskustan osayleiskaava asiasta syntyvän runsasta mielipiteenvaihtoa. Monipuolista, perusteltujen mielipiteiden esittämistä ja toistemme näkemysten arvostamista.

Aimo Nyberg VKA ry:n pj.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...