keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Puhuttaa taas

Harkitsin jo kirjoittavani jalkakäytävien talvihiekoituksen kieltämisestä kokonaan, mutta tajuan tällaisen ehdotuksen tulevan kyllä tyrmätyksi. Erityisesti vanhemman väen toimesta. Kaatumiset kadulla ovat todellinen vaara, ja pelonaihe.

Silti jotakin pitäisi keksiä tämän jokakeväisen pölykuukauden haittojen vähentämiseksi.

Ongelmaksi jalkakäytävien talvihiekoitus muodostuu näin kevään koittaessa. Hiekkoja ei poisteta taloyhtiöiden toimesta riittävän nopeasti. Tässä suhteessa voisimme jokainen ”katsoa perään”, eli vaatia omilta taloyhtiöidemme hallituksilta yhteisvastuuseen sitoutumista.

Jalkakäytävien asianmukainen ja pikainen puhdistus kuuluu meidän asukkaiden omalle vastuullemme, eli toimiva talonmies- tai huoltoyhtiöpalvelu pitää olla kunnossa jokaisessa asunto-osakeyhtiössä.

Lehtipuhaltimiakin valitettavasti pihoilla ja jalkakäytävillä edelleen käytetään, jopa kuivan hiekan poistoon! Katupölyssä on sen verran haitallisia pienhiukkasia, että hiekanpoisto tällä tavalla on sekä ammattitaidotonta että törkeää välinpitämättömyyttä muiden terveydestä.

Kaupungin katujen puhdistajilla on myös suuri urakka. Eli katujen hiekanpoisto ja pesu omilta vastuualueiltaan. Tämä massiivinen, suurten koneiden operaatio on kaupungin työtä. Tämän vuotisen projektin alkaminen on nyt ajankohtainen. Kunhan yöpakkaset loppuvat, niin nämä katuja risteilevät suuret konekaravaanit lähtevät liikkeelle. Aika menee viikkoja, vaikka koneita ajetaan ”yötä päivää”. Alueita, katuja Vaasassakin kyllä riittää Reiteistä on hyvät suunnitelmat, eikä kukaan voi vaatia omalle kadulleen erityisnopeata puhdistusta.

Lue lisää http://www.vaasa.fi/palvelut/katujen-kunnossapito
Kunnossa- ja puhtaanapitovastuut kadulla

Katso ilmanlaadun tilanne http://www.ilmanlaatu.fi/ilmanyt/nyt/ilmanyt.php
Valtakunnallinen ilmanlaatuportaali


Kuva: 29.3. Raastuvankadullakin tällä kohtaa vain osa jalkakäytävistä on hoidettu kuten kuuluu (Folkhälsanin edusta). Wasaborgin edessä sen sijaan on vielä työt tekemättä.


Kuva: Asiansa osaavat ammattilaiset puhdistamassa taloyhtiön pihaa. Vesipesurilla hiekan ja pölyn puhdistusta taloyhtiön pihalla 13.4.2013


Teksti ja kuvat: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...