maanantai 7. maaliskuuta 2016

Katseenvangitsijat

Viheraluehortonomi Leila Roininen kaupungin viheralueyksiköstä lähetti minulle alla olevat tärkeät tiedot, -suuret kiitokset tästä!

Olin kuvannut 27.2. Vaskiluodon sillalla ns. Bergmanin Tupsun valaisinlaitteita. Enkä oikein mistään saanut selville ketkä ovat olleet suunnittelemassa ja toteuttamassa ko. kokonaisuutta.

Kaikella on aina tekijänsä. Mielestäni on tärkeää meille kaikille vaasalaisille tietää, että meillä on kaupungilla töissä osaavia, taitavia, luovia ammattilaisia, jotka ovat motivoituneita etsimään ja löytämään laadukkaita ratkaisuja kaupunkimme kauneuden ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi. Viimeistelty Vaskiluodonsillan saneerausprojekti on tästä erinomaisen hyvä todiste.

Päätin kysyä tekijöistä, ja tässä siis saamani tiedot.

Hei!

Kiitos palautteesta! Ajatus lähti siitä, että alueelle piti saada jokin katseenvangitsija, joka kiinnittäisi huomion muuten aika haasteellisessa paikassa, josta kuljetaan paljon autolla ohi. Suunnittelu oli usean henkilön yhteinen juttu, jota kehiteltiin Kedon Joukon, minun ja Jousmäen Timon kanssa yhdessä palaveeratessa. Ajatus lähti tosiaan kuiville jääneistä laituripylväistä ja Vaasan palosta, jonka mukaan valotkin vaihtuvat pöllien sisällä vähän kuin tulena. Sijoittelun ja koot on miettinyt Jouko Keto hiukan minun avittamana, kun mittoja tarkistettiin vielä paikan päällä.

Puupöllien toteutuksesta on vastuussa meidän yksikön puutarhuri Arto Finnilä, joka on ne moottorisahalla veistänyt ja sitten tervannut. Valojen käytännön suunnittelussa auttoi Harri Heino ja valojen asennustyöt käytännössä hoiti SähköWaasa.

Puistolla ei ole varmaan mitään oikeaa virallista nimeä ja me olemme tosiaan käyttäneet siitä nimeä Bergmanin Tupsu, mutta kaikki kaavoituksessa eivät ole sitä hyvällä katsoneet, koska pitävät sitä halveeraavana. Eli oikeaa nimeä en pysty valitettavasti kertomaan.

Terveisin, Leila Roininen Viheraluehortonomi I Grönområdeshortonom


Kuva: AN, 27.2.2016 klo 23.30.

Lisää kuvia, katso tästä blogista 28.2.2016 Yökuvausta -kirjoitus.

Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...