torstai 17. maaliskuuta 2016

HUOMIO HUOMIO!

Kaupungin kaavoituksen sivuille kohtaan KUULUTUKSET on tänään tullut koko aineisto koskien Vaasan keskustan osayleiskaava luonnoksia.

Nyt on aika aloittaa luku-urakka, perehtyä kokonaisuuteen, ja haluamiinsa asioihin, yksityiskohtiinkin. Aineisto on erittäin laaja, ja näyttää pikaisesti katsottuna hyvin tehdyltä selvitykseltä siitä missä nyt mennään (mistä on tähän tultu ja mihin on mahdollista edetä).

Uutta ja rohkeaakin ideaa on, - näistä keskustelua tulee varmasti syntymään paljon.

Tutustutaan asiaan, ajatellaan ja mietitään omia näkökantoja. Perusteltuja mielipiteitä on kaikkien ilo kuunnella.

Mielipiteen ilmaisemiseen on aikaa kuukausi, 19.4. asti

Kaikille kaupunkisuunnittelusta kiinnostuneille on nyt myös tarjolla ainutlaatuinen mahdollisuus olla läsnä kuulemassa ja keskustelemassa miltä Vaasan City, kantakaupunki jatkossa, tulevaisuudessa näyttää. Millaista täällä on elää ja asua, nauttia hyvästä arjesta ja elämän kohokohdista.

Nyt luodaan suuntaviivat Vaasan kaupunkikuvalle tuleviksi vuosikymmeniksi.


Keskustan osayleiskaavan luonnokset nähtävillä!

kuulutusaika 17.3.-21.4.2016

Osayleiskaavaluonnos nähtävillä: Keskustan osayleiskaava Osayleiskaava koskee Vaasan keskusta-aluetta, mukaan lukien Onkilahden kaakkoisranta, hautausmaa-alue, Hietasaari, Hietalahden ranta- ja urheilupuisto, Kuparisaari, Etelä- ja Pohjois-Klemettilä sekä Vöyrinkapunki. Osayleiskaavan päätavoitteisiin kuuluvat mm. keskustan elinvoimaisuuden ja vetovoimaisuuden vahvistaminen, keskustan laajentaminen ja tiivistäminen, Etelä-Klemettilän kehittäminen sekä keskustan liikenteen kehittäminen. Osayleiskaavan luonnos, kaavan selvitysmateriaali sekä päivitetty osallistumis- ja arviointisuunnitelma ovat nähtävänä kaavoituksessa ja kaavoituksen kotisivuilla 17.3.–19.4.2016. Asiasta voi esittää mielipiteitä kaavoitukselle kaavaluonnoksen nähtävilläoloaikana. (MRL 62 §, MRA 30§)

Kaavasta järjestetään esittely- ja keskustelutilaisuus Arbiksen juhlasalissa tiistaina 5.4.2016, klo 18–20.

Tervetuloa!

Lisätietoja kaupunkisuunnittelusta / kaupungin kaavoituksen nettisivuilta
Emma Pitkäjärvi

Lisätiedot ja asiakirjat  >>


Vanhat Vaasan kartat ovat mielenkiintoisia "lukukokemuksia".
 Kuvat kartasta vuodelta 1839.

Olen viime viikkoina etsinyt vanhoista ajoista kertovia kirjoja. On ollut mielenkiintoista lueskella mm. Victor Hovingin kirjaa VAASA 1852 - 1952. Vaasan aikakirjoista ja vaasalaisten vaiheita sadan vuoden ajalta.

Menneisyyttä on hyvä yrittää ymmärtää, vaikkei historioitsija olisikaan. Elää pitää tässä ja nyt, ja - hämmästellä mitä silmien eteen oikein tuleekaan.

Teksti ja kartan reprokuva: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...