maanantai 29. helmikuuta 2016

Mikä mies?

Kuka ja mikä on miehiään Otso Kantokorpi?

Pääset tutustumaan häneen ja miehen vahvoihin mielipiteisiin tulevana keskiviikkona 2.3. täällä Vaasassa.

Perehdy asiaan etukäteen esim. lukemalla hänen blogejaan.
http://alastonkriitikko.blogspot.fi/

 Lue mitä O.K. kirjoitti vierailtuaan Vaasassa 9.5.2010: Julkista taidetta 3: Kävelyllä Vaasassa.
http://alastonkriitikko.blogspot.fi/search/label/Asko%20Halme

KATSO mitä toinen suomalainen kulttuurikriitikko Heikki Kastemaa, alias Kulttuurinavigaattori sanoo kollegastaan:
http://kulttuurinavigaattori.blogspot.fi/2015/12/kriitikon-metsastysmuistot-onko-otso.html


Kuva: Heikki Kastemaa, Taideruhtinaat V (Otso Kantokorpi), 2015.

Lainaus H. Kastemaalta:
”Otso Kantokorvesta on tullut suomalaisen kuvataidemaailman mandariini, überkriitikko ja renessanssiruhtinaan kaltainen monitoimitekijä, aktivisti ja osallistuja.”

 ”Hän olisi voinut valita yhdeksi Taideruhtinaat -sarjan aiheeksi myös itsensä. Siksi tein näyttelyn sarjan jatkoksi kuvan myös hänestä.”

 …

Otso Kantokorpi aloittaa Minä ja taide -luentosarjan Seinäjoella ja Vaasassa 

Suosittu Minä ja tiede -yleisöluentosarja laajenee taiteeseen ja kulttuuriin. Minä ja taide-luennot johdattavat tuoreiden taideilmiöiden ja ajankohtaisen taidekeskustelun pariin ja auttavat ymmärtämään, arvioimaan, närkästymään ja ihastumaan taiteesta. Luentosarjan aloittaa taidekriitikko Otso Kantokorpi.

Otso Kantokorpi: Postmoderni tekotaide – mitä se on? 

Ei liene sellaista yhteiskunnallista ilmiötä, inhimillistä tai epäinhimillistä, jota ei olisi yritetty tarkastella taiteen keinoin. Uusien tabujen löytäminen alkaa olla jo vaikeaa. Yksi haastavimmista taidekeskustelujen aiheista onkin varsinaisen taiteen harjoittamisen perustavanlaatuinen pyhyys: onko olemassa täysin tarpeetonta taidetta?

Luento järjestetään Seinäjoella tiistaina 1.3. klo 17.30 Apila-kirjaston Jaaksi-salissa ja keskiviikkona 2.3. klo 17.30 Vaasassa pääkirjaston Draama-salissa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa!


I-Mediat Oy (Ilkka ja Pohjalainen) yhteistyössä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikön ja Taiteen edistämiskeskuksen Pohjanmaan aluetoimipisteen kanssa järjestävät maksuttomat Minä ja taide -yleisöluennot Seinäjoen ja Vaasan pääkirjastoissa kevään 2016 aikana. Luennoitsijoita ja aiheita taustoitetaan Ilkassa ja Pohjalaisessa julkaistavilla ennakkoartikkeleilla.

 -----

Minä ja taide -föreläsningar börjar i Seinäjoki och Vasa Den populära föreläsningsserien Minä ja tiede sprider sig till konstens och kulturens domän. Minä ja taide -föreläsningarna leder in på nya konstfenomen och aktuella konstdiskussioner och hjälper att förstå, värdesätta, irriteras och glädjas av konst.

Konstkritikern Otso Kantokorpi börjar serien under rubriken Postmoderni tekotaide - mitä se on? Föreläsningen, som tar fasta på ett tema som lyfts fram i populistisk politisk retorik under de senaste åren, ges i Seinäjoki, Apila-biblioteket tisdagen den 1.3. kl. 17.30 och i Vasa huvudbibliotek onsdagen den 2.3. kl. 17.30. Evenemangets språk är finska. Fritt inträde. Välkommen!

Österbottens regionalbyrå vid Centret för konstfrämjande arrangerar föreläsningar i samarbete med I-Mediat Oy och Konstuniversitetet, Sibelius-Akademins enhet i Seinäjoki. Föreläsningarna arrangeras i Seinäjoki och Vasa bibliotek under våren 2016 och är gratis för alla deltagare.

-----------------------------------------------------------

Jenni Latva valokuvataiteen läänintaiteilija länskonstnär i fotokonst
jenni.latva(at)minedu.fi
Taiteen edistämiskeskus | Pohjanmaan aluetoimipiste Centret för konstfrämjande | Österbottens regionalbyrå
Wolffintie 35 B, 65200 Vaasa | Wolffskavägen 35 B, 65200 Vasa

www.taike.fi 

Yllä olevan kuvituskuvan copyright Heikki Kastemaa.
Jutun koonti Aimo NybergEi kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...