sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Vaasan keskustaan muutoksia

Keskustan osayleiskaava tulee – oletko valmis?

Pitkään odotettu keskustan osayleiskaava on Pohjalaisen (7.2.2016) tietojen mukaan tulossa nyt helmikuussa kaupunginhallituksen suunnittelujaoston hyväksyttäväksi ja sen jälkeen julkisesti nähtäville.

Lainaus Pohjalaisesta: ”Osayleiskaavassa on kyse kaikkia vaasalaisia koskettavista isoista asioista, kuten liikenteen ja pysäköinnin järjestämisestä, asumisesta ja kauppapalveluista tulevaisuuden Vaasan keskustassa. Kaavassa mahdollistetaan esimerkiksi kerrostalojen ullakoiden muuttaminen asunnoiksi tai lisäkerrosten rakentaminen. Liikenteen osalta kaavassa tarkastellaan tunnelin rakentamista Vaasanpuistikon alle, jolloin asukkaita häiritsevä raskas liikenne saataisiin pois keskustasta. Myös keskustan asukkaiden pysäköintipulmat ja pyöräteiden lisärakentaminen pyritään ratkaisemaan.”


Kuva: Aimo Nyberg, 30.7.2015. Autoilijan näkökulma. Ei kovin paha, vai mitä? Tosiasiassa tilastot kertovat autoistumisen kasvaneen Vaasan keskustassa. Erityisen harmillista on mahdollisesti edelleen lisääntyvä läpiajoliikenne Vaskiluodon suuntaan. Raskas rekkaliikenne aivan ydinkeskustassa ei ole toivottavaa.


Sanomalehti Pohjalaisessa luetellut isot asiat ovat kaikki olleet esillä jo vuosien ajan, ainakin jossain muodossa jo Vaasan yleiskaava 2030 käsittelyn aikana, ja myös keskustan osayleiskaavaa valmistelevissa kaupunkisuunnittelun järjestämissä avoimissa tilaisuuksissa ja työpajoissa.

Miltä suunnitelmat, (ja mahdolliset vaihtoehdot?) näyttävät, se nähdään siis kevään kuluessa.

Jos jotain on jo julkisuudessa maaliskuun 1. päivänä, kun hallituksemme on seuraavan kerran koolla, niin paneudumme asiaan silloin. Annamme kaavoitukselle myös yhdistyksemme lausunnon, kun viralliset nähtävillä olo päivämäärät selviävät.

On todennäköistä, että tämä osayleiskaava tulee saamaan suuren mielenkiinnon. Toivotaan, että Vaasan keskustassa asuvat ottavat ehdotuksiin kantaa, rakentavasti toinen toistamme kuunnellen, ja selkeästi omia näkemyksiään perustellen.

Asia edennee avoimesti, ja demokraattisia toimintatapoja noudattaen, kuten kuuluukin. Myös asukasyhdistykseemme voivat keskustan asukaat olla yhteydessä, mikäli jokin asia, yksityiskohta tai isompi juttu painaa mieltä.

Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry:n puheenjohtaja
Aimo Nyberg
aimonyberg(at)gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...