tiistai 2. helmikuuta 2016

Valoja talvi-illassaKuvat: Aimo Nyberg, 2.2.2016. Talvi-illan valokuvia Vaasasta, helmikuun alussa.

Nykyistä, (Vaasan keskussairaalan parkkihalli)
vanhaa, (Hietalahden Villa)
tulevaa (uuden jalkapallostadionin työmaa, moottoritien takana)


Monet sanovat pitävänsä talvella kuvaamisesta.

Minustakin on kiehtovaa katsoa maisemia, luontoa ja rakennuksia sillä silmällä, että olosuhteet ovat aina ainutlaatuisia. Jos ja kun jotain kuvauksellista tulee silmien eteen, niin aina sitä silloin toivoisi kameran olevan matkassa mukana. Vähintään kännykkäkamera.

Kuvausretkelle kannattaa lähteä myös joskus ihan tietoisesti, valmistautua hyvin etukäteen. Sattumaltakin hyviä kuvia saa otettua, mutta oma viehätyksensä on siinäkin, että asettaa itselle tavoitteita. Monia asioita voi ajatella, ennakoida etukäteen.

Esim. näitä asioita voi tarkkailla kameran kanssa:

Pimeys ja valot leikkivät omia leikkejään vuorokauden rytmin alati muuttuvissa sääolosuhteissa.
Lumen olomuodot, ja myös värivivahteet käyvät eloonjäämistaistelujaan hetkestä hetkeen. Hyvään kuvaan voi riittää sekunnin murto-osa, -tai toisinpäin, tarvitaan paljon pidempi valotusaika. Hyvälläkin digikameralla on suositeltavaa opetella valotuksen ym. käsisäätöjä, automaattisäätöjen uskomattomasta kehityksestä huolimatta.
Ihmiset, eläimet jättävät jälkensä jokaiselle neliömetrille, -kaunis koskematon lumimaisema säilyy kaupunkimaisemissa vain nopeimmille tutkimusmatkailijoille.
Älä ole liian mukavuudenhaluinen. Oikea hetki kuvaamiseen on ihan mihin vuorokauden aikaan tahansa.
Toki on niitäkin, jotka oman kodin, tuvan ikkunasta voivat onnistua näkemään ja valokuvaamaan uskomattoman kauniita ”postikorttimaisemia.
Liike, ja muutos kaiken kaikkiaan, on suuri haaste. Hitaat, vuosien kuluessa tapahtumat muutokset, - tai äkkinäiset, peruuttamattomat muutokset, tapahtumat- miten tällaisia asioita voi vangita valokuviin?

Kun kuvaa kohtuullisen paljon, mahdollisesti toistuvasti samoja teemoja, ja samoissa paikoissakin, syntyy mitä luultavimmin myös sen verran mielenkiintoista kuvamateriaalia, että voi toivoa onnistuvansa valokuvaajana. Kuvaamisinnostus kasvaa onnistumisten myötä.
Tärkeintä monille harrastajakuvaajille on se, että on itse tyytyväinen, ainakin muutamiin kuviinsa. Huonot pitää unohtaa ja mielellään deletoida muistikortilta ja tietokoneelta.

Hyvistä kuvista voi sitten nauttia, ja halutessaan laittaa niitä myös jakoon, muiden iloksi ja innostukseksi.
Tällä mennään, kuvataan kaikkea kivaa ja mielenkiintoista! Kaikenlaisia Vaasaan liittyviä talvi ym. kuvia ja kuvasarjoja otetaan vastaan suurella kiitollisuudella myös tähän allekirjoittaneen ylläpitämään blogiin..

Ota yhteyttä, toivoo Aimo Nyberg, kuvisope, aimonyberg(at)gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...