torstai 18. helmikuuta 2016

Elvytetään uinuvat asukasyhdistykset

On aika tarttua toimeen, ja kartoittaa missä päin Vaasaa on mahdollista elvyttää aikaisemmin toimineita asukasyhdistyksiä. Myös uusia kannattaisi perustaa, sillä Vaasa on laajentunut moneen suuntaan viimeisten vuosien aikana.

Asukasyhdistystoiminnan voimistaminen on nyt tarpeen, sillä Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi on jo vajaan vuoden päästä täydessä vauhdissa!

Vapaaehtoistoiminnan erilaiset muodot, kuten asukasyhdistystoiminta ja perinteiset kotiseutuyhdistykset voivat tuoda merkittävän lisän juhlavuoden paikalliseen antiin. Valtakunnan ylätason tilaisuudet, ja kuntien viralliset juhlat saavat toivottavasti rinnalleen myös hienoja ns. ruohonjuuritason tapahtumia.

Aimo Nyberg, VKA ry, pj.

Katso suomeksi/ruotsiksi miten juhlavuoden teema YHDESSÄ – TILLSAMMANS on käynnistynyt!

http://suomifinland100.fi/
http://suomifinland100.fi/?lang=sv

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi 

Suomen itsenäistymisestä tulee kuluneeksi sata vuotta vuonna 2017. Itsenäisyyden juhlavuoden pääteemaksi on valittu Yhdessä.

Koko vuoden 2017 mittaisesta juhlavuodesta toivotaan muodostuvan kaikkien suomalaisten ja Suomen ystävien kohtaamispaikka. Juhlavuoden laaja ohjelmakokonaisuus ja projektit rakennetaan avoimesti yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.


Juhlavuoden merkki ja visuaalinen ilme toistavat vuoden teemaa. Suomi 100 -merkki koostuu pysyvästä, puuta ja vuosirenkaita muistuttavasta numerosta 100. Sen toisena elementtinä on kirjoittajansa mukaan vaihtuva Suomi-sana, jonka kukin voi kirjoittaa haluamallaan tavalla.

Juhlavuoden valmistelussa korostuvat kansalaisyhteiskunnan merkitys ja luovuuden voima. Suomessa on onnistuttu sadan vuoden aikana rakentamaan ja ylläpitämään vakaa, demokraattinen yhteiskunta.

Samalla luovuus - vapaus löytää ja kokeilla uusia ratkaisuja - on taannut merkittävän kehityksen. Luovuus on ollut avain yksilön ja kansakunnan taloudelliseen menestykseen sekä henkiseen hyvinvointiin.

Kuva ja teksti netistä, lainaukset konnut Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...