tiistai 28. tammikuuta 2014

Uumajassa avajaiset

Tästä se alkaa.

31.1. – 2.2. vietetään Uumajassa kulttuuripääkaupunki 2014 -vuoden avajaisia!

KATSO www.umea2014.se   ja  www.visitumea.se

Vaasassakin on vihdoin herätty tämän tärkeän asian suhteen. Kontakteja luodaan ja matkasuunnitelmia tehdään. Molempiin suuntiin. Myös tänne Vaasaan toivotaan vieraita Uumajasta ja muualtakin Ruotsista.

Varjo-avajaiset Vaasassa

Torstaina 30.1. vietetään Vaasassa Uumaja 2014 -juhlavuoden nk. varjo-avajaisia, kun Ritzin estradille nousee BRO eli Bothnia Rhythm Orchestra mahtavien solistiensa kera. Konsertin aluksi nähdään pala Uumajan tulevasta juhlavuodesta. Torstaisen konsertin jälkeen orkesteri matkustaa Uumajaan, jossa se esiintyy 31.1. Uumajan Midvinter Jazz –festivaalilla.


Monet kaupungin tahot ovat yhteistyössä Uumajan kaupungin kanssa, samoin erilaiset yhdistykset.
Myös asukasyhdistyksessämme, VKA ry:ssä, on suunnitelmia tekeillä. Katsotaan saadaanko muita tahoja mukaan, ja ideoihin oikeasti vauhtia!

Laivalla tietenkin!

Yksityisinä matkailijoina tai vaikka pieninä seurueina voi Uumajassa käydä hyvinkin helpolla ja niin usein kuin kiinnostavia tapahtumia siellä riittää.

http://www.vaasanlaivat.fi/


Jos et muista milloin olit viimeksi laivalla Uumajassa, niin siitä saattaa tosiaan olla aikaa, aivan liian kauan. Muistatko edes mikä oli laivan nimi?

Katso lisää kuvia:

http://www.vasabatarna.se/umea_hamn/umea_hamn.htm

En malta olla mainostamatta vielä lisää tätä tulevaa Uumajan avajaisviikonloppua!

Vaikka en vielä mukaan lähdekään, niin jo kaikenlainen netti- ym.  mainosmateriaali in tutustuminen suorastaan hämmentää minua.  Asenne ainakin on kunnossa Ruotsin puolella. Toivotetaan alkavalle kulttuuripääkaupunki vuodelle Onnea ja Menestystä!
Ja otetaan mallia onnistumisista, sekä tehdään yhteistyötä uumajalaisten kanssa. Alkanut vuosi on suuri mahdollisuus myös Vaasalle.


Tämäkin on mielestäni erinomainen esimerkki, miten ruotsissa asiat hoituvat:

Fritt Wi-Fi i centrum under invigningsveckan
I samband med invigningen av kulturhuvudstadsåret surfar man gratis dygnet runt inom centrumkärnan under perioden 27 januari till och med 2 februari. Satsningen görs av Umeå Energis dotterbolag UmeNet tillsammans med Umeå kommun och Umeå2014, allt för att gemensamt bidra till en bra start av Umeås år som kulturhuvudstad.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...