tiistai 28. tammikuuta 2014

Huimia ideoita

Kuva: AN. 19.11.2011. Vaasan ravirataa.

Vaasan kaupunki järjesti 1.10.-30.12.2013 raviradan alueesta ideakilpailun, johon jätettiin 63 ehdotusta. Kilpailun tavoitteena on kehittää Raviradan alueesta ekologinen, sosiaalisesti ja toiminnallisesti monipuolinen ja ihmisläheinen osa Vaasan kantakaupunkia, missä kaikkien alueen asukkaiden asumis-, virkistäytymis- ja palvelutarpeet on huomioitu.

Nyt meillä jokaisella on nyt mahdollisuus arvioida mikä/mitkä kilpailuehdotuksista parhaiten täyttävät nämä tavoitteet.

KATSO ehdotuksia kaavoituksen sivulta, ja kommentoi. Vaasan kaupunkisuunnittelussa halutaan korostaa ns. hiljaista tietoa, kokemusta, jonka huomioiminen on mahdollista vain jos niistä ihmiset haluavat kertoa. Nyt tähän on mahdollisuus, ja ainakin minä asukkaana, vaasalaisena arvostan tätä kovasti.

Pienetkin huomiot ovat arvokkaita. Perusteelliseen asiaan paneutuminen vie tosin aikaa, niin hienosti on suunnitteluun vaikuttavia asioita erilaisissa liitteissä ja selvityksissä kerrottu. Ts. kaupunkisuunnittelussa on projektia osattu hoitaa kiitettävän hyvin, ammattitaidolla ja nykyajan avoimuus ja kuulemismenettelyt huomioiden.

Yhteyshenkilönä toimii Juhani Hallasmaa. Sähköposti: kaavoitus(at)vaasa.fi

Vasabladet ja Pohjalainen julkaisivat jutut aiheesta 25.1.

Asukasyhdistyksemme ottaa kantaa vaihtoehtoihin, tai ainakin keskustelee asiasta helmikuun kokouksessa 5.2. Allekirjoittaneen lyhyet kommentit Pohjalaisen toimittajalle ovat 29.1. päivän Pohjalaisessa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...