sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Opet messuillaKuvat: AN. Helsingin messukeskuksessa 25.1.2014 Educa-messuilla.

1. Väkeä riitti, ja tarjontaa oli laidasta laitaan.
2. Peter Vesterbacka (Rovio) piti mielestäni erittäin tärkeän yleisöesitelmän.
3. OAJ:n ”nappikaupassa” ennakoitiin jo tulevan syksyn tilanteita.

Perjantaina ja lauantaina oli myös meitä vaasalaisia opettajia monesta koulusta mukana opetusalan messuilla,  ja samalla juhlimassa OAJ:n eli opettajien ammattiyhdistyksen 40 -vuotispäiviä Helsingin messukeskuksessa.

Muuttuuko koulu ja mihin suuntaan?

Onko jo liian kauan menty samaan vanhaan malliin?

Vuoden 2016 syksystä voimaan tulevat uudet tuntijaot ja opetussuunnitelmat ovat oikeasti jo lähellä. Kunnissa työt uusien suunnitelmien aikaansaamiseksi ovat käynnistyneet. Haaste on suuri. Kuntien heikko taloudellinen tilanne sopii erittäin huonosti siihen, että Suomen koululaitoksen on otettava aimo loikka eteenpäin, nyt vihdoin on otettava tosissaan tieto- ja viestintätekniikan aikaansaama muutos lasten ja nuorten jokapäiväisessä arjessa.

Vaasaankin kaavaillut lomautukset syksyllä 2014 aiheuttaisivat toteutuessaan aivan väärän ilmapiirin ja tahtotilan edetä kohti välttämättömiä ponnistuksia uudenlaisen koulun luomiseksi myös tänne Vaasan.

Tämä blogikirjoitus on ns. lyhytjuttu! Kuva tai kuvia, ja muutama ajatus.
Haluatko Sinä tehdä tähän blogiin lyhytjutun? Kerro ideasta, tai lähetä juttusi suoraan osoitteella aimonyberg(at)gmail.com


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...