sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Poikkeuslupaa haetaan
Kuva: AN. 18.1.2014. Aurinko paistaa Vöyrinkaupungin rinteellä.

Rakennusliike A. Hakoranta Ky:n konkurssipesä hakee oikeutta poiketa voimassa olevasta asemakaavasta, ts. rakentaa viisikerroksinen asuinrakennus tälle vanhan Valkolinnan paikalle.

Edelleen voimassa oleva asemakaava sallii tälle paikalle vain kolmikerroksisen rakennuksen, ja uusia nyt tehtyjä suunnitelmia pienemmän rakennusalan.

Valkolinna on ollut merkittävä suojelukohde. Viljo Revellin suunnittelema rakennus on alunperin ollut vaasalaisten suojeluskuntien käytössä ja omistama. Vaiherikkaan historian päätteeksi Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on päätöksellään joulukuussa 2010 myöntänyt poikkeamisen Valkolinnan suojelustatuksesta sr-2 mahdolliseksi. Ts. vanhan Valkolinnan tilalle on tulossa jossain vaiheessa uudisrakennus.

Asukasyhdistyksemme on viime vuodet ns. seurannut sivusta ent. sotilaspoikien yhdistyksen ja SAFAN eli arkkitehtien yhdistyksen pyrkimyksiä saada säilytettyä edes julkisivu tästä V. Revellin kotikaupunkiinsa suunnittelemasta tyylihistoriallisesti merkittävästä rakennuksesta.

Suunnitteilla olevaan kohteeseen (Asunto Oy Vaasan Majuri) voi perehtyä Vaasan kaupungin kaavoituksen kotisivuilla. Asianosalliset voivat niin halutessaan tehdä kirjallisia muistutuksia 31.1.2014 asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...