lauantai 27. lokakuuta 2012

LisätuntiLisää harkinta-aikaa oman ehdokkaansa valitsemiseen saadaan vaalipäivän aamuun, kun Suomi siirtyy takaisin normaaliaikaan. Kesäaika päättyy huomenna 28.10. aamu neljältä, kun kelloja siirretään tunti taaksepäin. Hyvä muistisääntö tähän kelloralliin on se, että kelloja pitää aina siirtää kohti lähimpänä olevaa kesää, syksyllä siis taaksepäin.

Vaikka oma ehdokas olisi ollut selvillä jo pitkään, voi aikaa käyttää esim. surffailuun netissä. Itse ajattelin laittaa nettiselaimen suosikkeihin kymmenen – kahdenkymmenen ehdokkaan blogi- ja nettiosoitteet, joita seuraan sitten jatkossakin. Arki ja työ lupausten puolesta on heti kohta edessä, ja siinä sitten vasta punnitaan todellisen vastuunkantajan, kuntapäättäjän painoarvo, kyky ansaita pitkäaikainen luottamus poliitikkona.

Onneksi demokratiassa on näin, saamme kansalaisina säännöllisin välein ilmaista mielipiteitämme vaaleissa, ja tämä johtaa myös pienempään tai joskus jopa suureenkin vaihtuvuuteen valtuustoissa ym. edustuksellisissa päätöksentekoelimissä.

Miten nyt käy, siitä ei vielä tänään yksikään kuntapäättäjä voi olla ihan varma. Huomisen illan tulos kertoo kansan tahdon, mielipiteet, ja sillä sitten mennään eteenpäin seuraavat neljä vuotta.


 

Ketä äänestää? Vaasalaista kuntavaalikampanjaa, mm. lehdissä kampanjan aikana olleita poliitikkojen kirjoituksia, voi kerrata, lukea uudestaan esim. Tapio Parkkariin ansiokkaalla http://www.vaasalaisia.info/ sivustolla.

Muitakin hienoja foorumeja löytyy, kuten http://vaasafoorumi.com/Etusivu.php

Oman ehdokkaan, ja mahdollisen puolueen / puolueiden nettisivujen tutkailu on tietyllä tavalla samanlaista, kuin lukisi tuoteselostetta ostopäätöstä tehdessä! Ja vaikka takuita ei myönnetäkään, ”kuitti” eli vaalilupaukset on syytä pitää mielessä.

Vaalituloksiin, tunnelmiin palaan, kun vaalit on käyty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...