torstai 18. lokakuuta 2012

Vaikea pala

Parhaillaan on esillä sekä NETISSÄ että Vaasan kaupungin kaavoituksessa, Kirkkopuistikko 22 B.

Asemakaavan ja tonttijaon muutos koskien 8. kaupunginosan kortteleita 1006 ja 2006 sekä liikennealuetta (Kaupunginteatterin ja Vaasan Villatavaratehtaan korttelit)

Asukasyhdistyksemme ottaa kantaa maanantain kokouksessa 5.11.

Mahdolliset muistutukset hankkeista tulee toimittaa 12.11.2012 mennessä osoitteella Vaasan kaupunki, Kaavoitus, PL 3, 65101 Vaasa tai käyntiosoitteeseen.Kuva: AN, 13.10.2012, Pitkäkatu 51

Asukasyhdistyksen on oltava asukkaiden asialla. Suunnittelun kohteena olevalla alueella asuvien, ja siellä työssäkäyvien ihmisten, yrittäjien, jne. puolesta on osattava olla. Kun erilaiset intressit kohtaavat, syntyy usein harmittavia kiistoja, jotka pitkittävät, joidenkin mielestä viivyttävät turhaan asian etenemistä, - eli siis heidän omien toiveiden toteutumista.

Pohtimatta tässä kaupunkisuunnittelun ja kaavoituksen prosesseja, tai miten päätöksiä tehdään eri tahoilla, voi yksikertaisesti todeta, että harvoin asiat menevät mallikkaasti ja kaikkien yhdessä toivomaan suuntaan. Tätä varten meillä on ainakin periaatteessa toimivat kansanvaltaiset, demokraattiset toimijat yhteiskuntamme eri sektoreilla.

En ennakoi vaikeuksia, ainakaan uusia, päinvastoin toivon sopua. Hankalimmasta päästä ko. kortteleiden asemakaavan ja tonttijaon muutoksessa on oletettavasti kysymys siitä, miten erilaiset intressipiirit suhtautuvat teatterin vieressä ja takana oleviin vanhoihin puutaloihin, ja niiden asukkaiden /omistajien näkemyksiin. Yllä olevan kuvan (Pitkäkatu 51) puutalo ja sen sisäpiha-alueet ovat merkitty voimassa olevassa keskustan osayleiskaavassa arvokkaiksi rakennuksiksi, joiden suojelusta päätetään asemakaavassa. Kadunvarsirakennusta on laajennettu ja muutettu useaan otteeseen. Vanhimman osan puurakennuksesta on suunnitellut C. A. Setterberg vuonna 1862 (Empireä edustava asuinrakennus).

Ps. Tänään on kuudelta Taidehallissa tärkeät avajaiset: C A Setterberg ja Uusi Vaasa.
Harmittaa, kun itsellä ei ole tänään mahdollisuutta tulla mukaan (harrastuseste).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...