sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Valtuutetuille ansaitut kiitokset

Valtuuston kokouksen (8.10.2012) jälkeen monella Vaasan kaupunginvaltuutetulla oli varmasti - ja aivan oikeutetusti - haikea mieli.

Vaasan valtuustosta 13 (15) valtuutettua ei tavoittele jatkopaikkaa tulevissa kuntavaaleissa.

KOKOOMUS: Ari Mäkynen, Hannu Luukkonen, Janne Sankelo ja hänen varamiehensä /varsinaiseksi valtuutetuksi tässä valtuuston viimeisessä kokouksessa nimetty Pertti Kautto,

RKP: Håkan Nordman, Wivan Nygård-Fagerudd ja Minna Björkman,

SDP: Marjatta Vehkaoja ja Päivi Hällfors,

VIHREÄT: Tytti Hyttilä-Huhta ja aiemmin valtuustosta paikkakunnalta poismuuton takia eronnut Anna Swanljung,

VASEMMISTO: Anneli Mantila ja Pekka Mäenpää,

PRO VAASA: Heikki Lamminmäki ja Aino Siltanen

Ilmeinen tosiasia taitaa olla se, ettemme me tavalliset ihmiset, kuntalaiset, osaa antaa valitsemillemme valtuutetuille juurikaan kiitosta – ainakaan liikaa. Ei valtuustokauden aikana, eikä sen päättyessäkään. Valitettavasti. Nämä kunnallisissa luottamustehtävissä olleet, jopa vuosikymmeniä yhteisiä asioita lautakunnissa, valtuustoissa, kunnanhallituksissa jne. hoitaneet konkarit ansaitsevat ehdottomasti kuntalaisten suuren arvostuksen.

Miten heitä voisi kiittää? Kuntaliitolta ja muilta instituutioilta toki kiitosmainintoja ja kunniamerkkejä tulee, ja omat puolueet ja paikallisjärjestöt varmasti muistavat kiittää, mutta entä miten me tavalliset asukkaat, äänestäjät, voisimme jollain tavalla osoittaa arvostusta paikallisille poliitikoillemme?

Mielestäni ei voi olla vain niin, että saamme aina olla joka asiassa vaatimassa parempaa, itsellemme ja omille vapaa-ajantoiminnoille uusia investointeja, parempia palveluja jne. ja sitten kun kaikkea ei ainakaan heti saada, niin ollaan äänekkäästi kritisoimassa päättäjiä ja virkamiehiä.

Omasta puolestani ainakin pystyn unohtamaan kaikenlaisen puoluepolitikoinnin, (varsinkin kun en mihinkään puolueeseen kuulu) ja haluan tasapuolisesti antaa kaikille nyt valtuustossa olleille ansaitut kiitokset! Tässä vaiheessa siis erityisesti yllä mainituille, joiden ura Vaasan valtuustossa vaaleista pois jäännin takia varmasti päättyy.

Uskoisin jokaisen luottamustehtävissä pitkään olleen arvostavan ihan meidän jokaisen kiitosta. Parhaimmillaan, luontevimmin tämä tapahtuu, näin uskon, ihan vaan arjen tilanteissa. Kun kohtaamme jossakin tilaisuudessa, tai vaikkapa vaan kadulla. Siinä pysähtymällä hetkeksi juttelemaan, tai jopa kättelemällä kiittäen, syntyy aito inhimillinen kontakti, josta jää hyvä tunnelma molemmille.

Myös asukasyhdistyksemme puolesta haluan lausua ääneen suuret kiitokset nyt valtuustotyönsä päättäneille, ja tietenkin samalla myös toivottaa niille valtuutetuille, jotka haluavat saada jatkokauden Vaasan valtuustossa, menestystä parin viikon päästä käytäviin vaaleihin.

Äänestä ja vaikuta 28.10.2012. Lue lisää Vaasan kuntavaaleista kaupungin sivuilta http://www.vaasa.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...