tiistai 23. lokakuuta 2012

Sadetta saadaan

Laitan mielelläni näitä ”mainoksia” blogikirjoitusten lomaan. Taidenäyttelyistä ja miksipä ei muistakin tilaisuuksista. Kunhan saan niistä tietää muutamia päiviä ennen avajaisia tai tilaisuutta.

Sadetta on tosiaan tänä syksynä saatu, ennätys määrin. Ja nyt on tulossa jo luntakin. Loppuviikosta mennään pakkasen puolelle, ja mereltä on tulossa ensi lumi todennäköisesti tänne Vaasaankin.

Juha Laakson “Sadetta saadaan” grafiikan näyttely Black Wall Gallery, Vaasa. 26.10.-17.11.2012.
 

Tervetuloa / Välkommen näyttelyn avajaisiin! / till vernissage!

Perjantaina / Fre 26.10. 2012 klo 18-20

Juha Laakson tekoprosesseista

Olen ammatiltani taidegraafikko, piirtäjä. Rakastan viivan ja massojen suhteiden suunnittelusta. Asettelen niitä erilaisin sommitteluin paperille. Kuvan kanssa työskentely on haastavaa, hauskaa ja kiinnostavaa työntekoa. Olkoon kuva pieni tai iso, sen valmistuminen on päättymätön matka. Uusi idea odottaa alkamistaan. Työskentelen taidegrafiikan valotusmenetelmillä ja monotypia-tekniikalla. Ne ovat valmistustavoiltaan erilaiset.

Imagon-menetelmässä joudun tekemään monia eri työvaiheita: filmin valmistus, painolaatan valmistus, valotus ja painokuvan vedostus. Painojälki on hieman rakeinen; samettinen tummuus ja hennon vaaleat sävyt kuin akvatinta-tekniikassa.

Monotypia on suoraviivaisempi taidegrafiikan tekniikka. Laattaa ei tarvitse esikäsitellä mitenkään. Telaan väriä painolaatalle. Poistan tai lisään väriä laatalle. Vedostan painokuvan. Sadetta saadaan –näyttelyn grafiikanvedokset olen toteuttanut monotypia –tekniikalla.

Taidegraafikko Juha Laakso

www.grafiikanpaja-aava.fi  - nettisivustolla voit tutustua taidegraafikoiden Raija Korppilan ja Juha Laakson taiteen tekemiseen.

Galleria ja Taidelainaamo avoinna / Galleri ock Artotek öppet
ke-pe 13-18 ons-fre la-su 12-15 lö-sö

Kasarmi 13/ Kasern 13

Korsholmanpuistikko 6-8 / Korsholmsesplanaden 6-8 56100 Vaasa / Vasa ( Korshoilmanpuistikon ja Koulukadun kulma, sisäpiha / I hörnet av Korsholmesplanaden och Skolhusgatan, inregården)

Tutustu myös http://www.vaasantaiteilijaseura.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...