perjantai 31. maaliskuuta 2023

Fennon paikalle sopisi vaikka…

 

 

Kuvalainaus Euroopan arkkitehtuurikilpailun aineistosta /VAASA, Vaskiluoto

 

Vaskiluodon osayleiskaavan saatua lainvoiman on mahdollista, että esim. puretun Fenno-hotellin paikalle rakennetaan joskus tulevaisuudessa uusia asuntoja, joiden suunnittelijoina ovat nuoret kansainväliset arkkitehtikuuluisuudet, maisema-arkkitehtuurin ja kaupunkisuunnittelun ammattilaiset.

On hienoa, että Vaasassa halutaan olla mukana tällaisessa tulevaisuuden mahdollisuuksia avaavassa toiminnassa – Vaasan Vaskiluodon lisäksi arkkitehtuurikilpailussa mukana on vain Helsinki (saaria sieltäkin).

Katso lisää

VAASAN KAUPUNGIN SIVUILTA / Uutiset /Julkaistu: 28.3.2023 

https://www.vaasa.fi/ajankohtaista/vaskiluoto-mukana-europan-17-arkkitehtuurikilpailussa/ 


Vaskiluoto mukana Europan 17 -arkkitehtuurikilpailussa

Nuorille arkkitehtuurin, maisema-arkkitehtuurin ja kaupunkisuunnittelun ammattilaisille suunnattu Europan 17 -kilpailu käynnistyi 27.3. Suomesta on mukana kaksi merellistä kilpailukohdetta: viisi saarta Helsingin itäisessä saaristossa ja Vaasan keskustan tuntumassa sijaitseva Vaskiluoto.

–  17. kertaa järjestettävässä Europan-kilpailussa jatketaan edellisen kauden Living Cities -teemaa. Painopisteenä on rakennetun ympäristön uudistaminen ja ylläpito kestävästi ja resurssiviisaasti. Sen lisäksi tavoitteena on löytää ratkaisuja luonnon ja rakennetun ympäristön tasapainoiseen suhteeseen, luonnon monimuotoisuutta vaalien, Europan Suomi Finlandin pääsihteeri Kirsti Rantanen kertoo.

Joka toinen vuosi järjestettävään Europan-arkkitehtuurikilpailuun osallistuu tuhansia nuoria suunnittelijoita, ja suunnittelukohteita on yli 50 ympäri Eurooppaa. Kilpailijat voivat jättää ehdotuksen yhteen tai useampaan kohteeseen. Kilpailijoiden tulee olla alle 40-vuotiaita. Kussakin maassa kansallinen tuomaristo arvostelee kyseisen maan kohteisiin tehdyt ehdotukset. Suomessa kilpailua koordinoi Europan Suomi Finland.

Asumista Vaasan Vaskiluotoon

Vaasasta kilpailuun valittiin Vaskiluoto, johon kaavaillaan tulevaisuudessa asuntoja jopa 2200 asukkaalle. Alueen aloituskorttelit sijaitsevat puretun Fenno-hotellin alueella, ja loppuosa kilpailualueesta sijaitsee myöhemmin mahdollisesti vapautuvalla leirintäalueella. Vaskiluotoon haetaan ratkaisuja asumismuodoiltaan monipuoliseen, kestävää elämäntyyliä tukevaan asumiseen.

– On hienoa päästä näkemään miten kilpailijat ratkovat tämän ainutlaatuisen paikan suunnittelukriteerit. Voittajatyön visio viitoittaa tulevan asemakaavamuutoksen suuntaa, Vaasan kaavoitusjohtaja Päivi Korkealaakso sanoo.

jatkuu… 

 

Suosittelen, katso myös Kilpailun esite 

https://www.europan-europe.eu/en/session/europan-17/site/vaasa-fi 

 

Tälle blogisivulle uutisen on jakanut Aimo Nyberg

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...