lauantai 4. maaliskuuta 2023

Vaasan kauppatori ja Vapaudenpatsas

 

Kyllä meillä on Vaasassa komea paraatitori! Toimii – kuten viikko sitten lauantaina 25.2. nähtiin.

Torille kuuluvien vakiintuneiden toimien ja tapahtumien lisäksi sinne ei mitään ihmeellistä uutta mielestäni tarvitakaan.

Tälle arvokkaalle kauppatorille on suunnitteilla monenlaista aktiviteettia. Näitä tarvitaan elävöittämään kaupungin keskustaa, sydämen tulee sykkiä, kauppiailla, alueen yrittäjillä pitää riittää asiakkaita.

Toivottavaa on, että tulevat uudet torialueen toiminnot pysyvät jatkossakin Suomen Vapaudenpatsaan edustalla vain tilapäisinä, määräajaksi pystytettävinä ja poistettavina rakenteina. Ei myöskään ole toivottavaa, että toteutetaan uusia puurivejä ym. istutuksia tälle koko Suomen yhdelle merkittävimmistä toreista.

Kiitos jääkäreiden kotiinpaluun 105-v juhlien järjestäjille Vaasan kaupungille ja Porin prikaatille. Torilla ja keskustan katujen varsilla oli tuhansittain tapahtumasta iloitsevia kansalaisia. 

 


 

Kuva: AN 25.2.2023. Suomen Vapaudenpatsaalla olevaa yleisöä seuraamassa paraatia.

Kun kävelee Vapaudenpatsaan ohi, tai on sen vieressä ”alla” ei tule ajatelleeksi eikä voi nähdä miten suurikokoinen muistomerkki meillä täällä Vaasan kauppatorilla on. Jo pelkkä leijona, joka polkee jalkoihinsa lohikäärmeen, on suuri. Ja jalustan päällä oleva kahden sotilaan kokonaisuus vasta valtava onkin.  Muistomerkki vaatii ympärilleen tilaa – ja mielellään myös taustakseen vapaata ilmaa, poutapilvistä sinivalkoista taivasta.

 


 

 Kuvat: AN 25.2.2023. Paraati Vaasan kauppatorilla

 

Aimo Nyberg

aimonyberg(at)gmail.com

 

Katso kuvat ja lue vielä viikon takainen blogikirjoitukseni ko. päivän tapahtumista

http://vaasaennenjanyt.blogspot.com/2023/02/ylilento-suomen-vapaudenpatsaalla.html

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...