tiistai 28. maaliskuuta 2023

Aprillipilat

 

Millaisen aprillipilan tänä vuonna kirjoittaisin/muokkaisin kuvan, joka voisi ensi vaikutelmaltaan lukijan jopa yllättää?

Tämä blogijuttu ei siis vielä ole 1.4. päivän pila, siis ”huijausta”, leikkimielistä asioiden vääntelyä, asioiden esittämistä poikkeuksellisesta näkökulmasta.

Vaasaennenjanyt -blogia olen ylläpitänyt 12 vuotta. Kymmenkunta toinen toistaan erikoisempaa aprillipilaa olen jostain syystä halunnut tehdä. Osa niistä on ollut ajankohtaisia aiheita, joihin olen yrittänyt ”keksiä” jonkun erikoisen lisän tuomaan kohteelle kiinnostavuutta.

Uskon siihen, että asiat jäävät lukijan mieleen paremmin ja pysyvämmin, kun niille hymyilee. Positiivinen tunne jättää jäljen helpommin aivojemme muistitikulle kuin negatiivinen arvostelu ym. toiminta.

Aprillipila jutuissani olen nostanut esille Vaasaan liittyviä paikallisia aiheita ja näkymiä kauniissa kotikaupungissamme. Mitään suurempaa vaikutusta ei näillä jutuilla tietenkään ole ollut.

Otan esimerkiksi vaikkapa tämän 1.4. 2014 julkaisemani kirjoituksen. Ei voi olla totta!

http://vaasaennenjanyt.blogspot.com/2014/04/ei-voi-olla-totta.html 



Kuva: AN

 

Nyt tulevana lauantaina pitää taas olla valmiina joku juttu julkaistavaksi. Parikin idean aihiota minulla jo on. Katsotaan, onnistunko jutun ja kuvan taas tekemään?

Ps. ja jos sinulla on aprillipila valmiina, julkaisen sen mielelläni. Palkkiota en kylläkään maksa – kuten en ole muistakaan muiden kirjoituksista ja kuvista pystynyt antamaan.

 

Kuva ja teksti: Aimo Nyberg
aimonyberg(at)gmail.com

 

Enemmän teemasta voi lukea Wikipediasta / APRILLIPÄIVÄ

https://fi.wikipedia.org/wiki/Aprillip%C3%A4iv%C3%A4 



 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...