torstai 23. maaliskuuta 2023

Earth Hour sammuttaa valoja myös Vaasassa

 

 

Hienoa! 

Kotikaupunkimme on taas mukana

 

Lainaus Vaasan kaupungin sivuilta

https://www.vaasa.fi/ajankohtaista/earth-hour-sammuttaa-valoja-myos-vaasassa/ Uutiset

Earth Hour sammuttaa valoja myös Vaasassa

 

Julkaistu: 21.3.2023

Earth Hour on maailmanlaajuinen ja kaikille avoin ympäristötapahtuma, jonka aikana näytetään valomerkki luonnon ja ilmaston puolesta sammuttamalla turhat valot. Valoja sammutetaan myös Vaasassa 25.3.

Lauantaina 25.3.2023 ihmiset ympäri maailmaa sammuttavat turhat valonsa tunnin ajaksi klo 20.30-21.30.

Vaasan kaupunki osallistuu tapahtumaan vähentämällä valaistusta kauppatorilla, keskustan kävelykadulla, Senaatinkadulla sekä Vaasanpuistikolla.

 

Lisätietoa tapahtumasta (WWF)

https://wwf.fi/earthhour/ 

” Earth Hour on maailmanlaajuinen ympäristötapahtuma ja kansanliike, jossa näytämme valomerkin luonnon ja ilmaston puolesta. Earth Hour järjestetään lauantaina 25.3.2023.”

 

Uutisen jako tälle sivulle /AN

...

 

Pari vuotta sitten kirjoitin aiheesta näin

 

Yksi tunti – kerran vuodessa.

Tapahtumalla on vahva sisältö, mutta tätä yhtä huomiotuntia tärkeämpää ovat kaikki muut tunnit, meidän kaikkien tavallinen arkemme päivästä ja viikosta toiseen.

Jos taas vaan odotamme vuoden verran seuraavaa earthhour hetkeä (siihen on vain 8760 tuntia), emmekä omilla valinnoillamme mitenkään puolusta luontoa emmekä omilla teoillamme hillitse ilmastonmuutosta, ja jos emme puhu ja toimi planeettamme puolesta, niin joudumme kohtaamaan totuuden: saamme sen mitä tilaamme.

Tässä linkki vuosittaisen earthhour tapahtuman suomalaisille sivuille

https://wwf.fi/earthhour/tietoa-tapahtumasta/  

 

Olen halunnut olla mukana tässä tapahtumassa vuodesta toiseen. Aiheen ajankohtaisuus kun on vaan kasvanut vuosi vuodelta. 

Vuonna 2014 puhuttiin paljon jäätiköiden sulamisesta ja mm. jääkarhujen elinolosuhteiden huonomisesta. Kouluissakin mm. kuvistunneilla asiaan reagoitiin.
Näistä ajoista, kymmenessä vuodessa siis ongelmia on tullut vaan lisää, ja ne ovat ikäänkuin arpipäiväistyneet, tulleet lähemmäksi meidän jokaisen elämää.

 

 
Kuvituskuva: Oppilastyö


Tänään ja huomenna luonnon puolesta!

t. Aimo, kuvisope, eläkkeellä & Maisa. biologian ja maantiedon ope, eläkkeellä

 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...